Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська облрада

soli.com.ua

П'ятниця, 26 квітня 2013, 15:39

Депутати Львівської облради виступили зі зверненням щодо Волинських подій

Депутати Львівської облради прийняли звернення "Про українсько-польські стосунки в 30-40-х роках ХХ століття та 70-у річницю Волинських подій".

Відповідне звернення депутати прийняли на сесії сьогодні, 26 квітня, інформує кореспондент Варіантів

Звернення планують надіслати польському та українському президентам, прем'єр-міністрам, голові ВРУ та маршалку польського Сенату.

Також, згідно із зверненням, Львівська ОДА до 13 травня 2013 року повинна розробити та подати на погодження облраді план заходів із відзначення 70-річчя Волинських подій, а також передбачити їх фінансування. 

У зверненні депутати, зокрема, звинувачують польських політиків у безвідповідальності та намаганні "здобути політичні дивіденди на пам'яті про важке минуле".

Депутати також проголосували за те, аби текст звернення був доопрацьований головами комісій Львівської облради. 

Нагадаємо, Сенат Республіки Польща розглядатиме проект ухвали щодо проголошення 11 липня Днем пам’яті мучеництва кресов’ян - поляків, які мешкали на території Волині, Поділля та інших земель південно-східної Польщі та загинули внаслідок дій ОУН-УПА.

20 березня у польському сеймі була створена Парламентська група у справах кресів, кресов'ян і спадщини східних земель давньої Речі Посполитої.

Депутати Львівської облради вважають такі дії поляків блефом та політичною технологією. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.