Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

Субота, 27 квітня 2013, 15:35

Автономний опір виступив проти ВО «Свобода» та відмовився від проведення Маршу вишиванок

Молодіжний націоналістичний рух Автономний опір заявив про захоплення керівництва організації представниками ВО «Свобода», виступив проти бажання цієї партії керувати всім молодіжним націоналістичним рухом, а також відмінив проведення щорічного маршу вишиванок у Львові. 

 

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті організації.

«Різні групи маргінальних зацікавлених людей, котрі давно намагались нашкодити нашому руху, цього року об’єднались під керівництвом депутатів від ВО “Свобода”, в рейдерський спосіб захопили офіційні зустрічі, групи та підписки “Автономного Опору” в соціальних мережах і стверджують, що акція відбудеться під їхнім керівництвом», - сказано у заяві

У заяві також повідомлено, що «цього року щорічного вшанування Героїв – Параду Вишиванок у Львові не буде. Традиційний організатор маршу, рух “Автономний Опір”, офіційно заявляє, що цьогорічний марш відміняється».

«Ще за тиждень до маршу представники руху подали у Міськраду заявку на проведення маршу. За декілька днів таку ж заявку, на те ж місце, у той же час, з тією ж назвою, подала людина, котра востаннє з’являлась на цьому марші 3 роки тому. Керуючись законом, міськрада скасувала заявку провокаторів. Але в нашій країні “ксіва” народного депутата та адміністративний ресурс владної партії творить чудеса. Це розуміє і ПР, і “Свобода”. Просвободівська, пробандитська міська влада та міліція прийняла заявку провокаторів, а самі свободівці вкрали усі таблички з гербом Дивізії “Галичина”, котрі власноруч робили автономи та використовували їх на усіх своїх маршах.

Також, представники партії пообіцяли нам, що “натравлять на нас мєнтів”. Це абсолютно не дивно. Адже “Свобода”, котра прикривається святою ідеологією націоналізму, вже повністю інтегрувалась в антилюдську Систему і злилася з поліцейською державою. Очікуйте нової хвилі політичних репресій проти “Автономного Опору”. Сподіваємось, що чесні люди підтримають нас», - розповідається в заяві. 

Автономний рух звернувся до своїх прихильників з проханням  не піддаватися провокаціям з боку ВО «Свобода».

«На прикладі цієї події ми бачимо, що партія “Свобода” прагне приватизувати поняття “націоналіст” та захопити владу на Львівщині та всьому західному регіоні так, як це зробила “Партія Регіонів” на Донбасі та інших східних областях. Звісно, що їм заважають незалежні рухи, націоналістична ідеологія яких розходиться з їхніми меркантильними владними інтересами, тому вони намагаються підім’яти усі автономні угрупування під себе. Очевидно, що процес розподілу сфер впливу вже розпочався», - сказано у заяві.

Марш вишиванок повинен був відбутися у Львові завтра, 28 квітня. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.