Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

фото vedic-culture.in.ua

Понеділок, 14 травня 2012, 10:37

Всеукраїнський тиждень планування сім'ї розпочався на Львівщині

Сьогодні, 14 травня розпочався Всеукраїнський тиждень планування сім'ї у Львівській області. Про це повідомляє прес-служба ГУОЗ Львівської ОДА.

Мета такого заходу – пропаганда здорового способу життя, інформування населення про шкідливість ранніх сексуальних стосунків, про сучасні методи запобігання небажаної вагітності, про профілактику інфекцій, що передаються статевим шляхом та наявність ресурсів в кожній медичній установі.

Планування сім'ї передбачає ті види діяльності, які мають за мету допомогти окремим особам та подружнім парам досягти певних результатів, а саме: уникнути небажаної вагітності; народити бажаних дітей; регулювати інтервали між вагітностями; вибирати час народження дитини в залежності від віку батьків та стану їхнього здоров'я; визначати число дітей в сім'ї.

У Львівській області створена мережа служби планування сім'ї та охорони репродуктивного здоров'я. В мережі функціонують 26 кабінетів планування сім'ї кожної ЦРЛ, міський центр планування сім'ї м. Львова та кабінети планування сім'ї в медичних установах Львова, Дрогобича, Стрия.

Із 2010 року в області розвивається міжсекторальна взаємодія лікарів акушер-гінекологів та лікарів сімейної медицини: поступово питання планування сім'ї у здорового населення стає функцією сімейної медицини.

Виконуючи низку державних програм та нині діючу програму «Репродуктивне здоров'я нації на період до 2015 року» мережа на чолі з ЛОЦРЗН добилася серйозних результатів в зменшенні кількості абортів та росту показників планування сім'ї і займає провідне місце в Україні.

Так у 2007 році в області було зареєстровано 7509 переривань вагітності (11, 3 на 1000 жінок репродуктивного віку; 27, 9 на 100 пологів). У 2011 році цей показник становив 6190 переривань вагітностей (9, 58 на 1000 жінок; 21, 93 на 100 пологів).

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.