Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

volynnews.com

Понеділок, 29 квітня 2013, 13:09

Прокуратура перевіряє законність рішень щодо заборони радянської та нацистської символіки

Прокуратура Львівської області перевіряє законність прийнятих рішень Львівською обласною та міською радами щодо відзначення 8 та 9 травня.

 

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Львівської області.

Нагадаємо, у своєму рішенні Львівська обласна рада рекомендувала органам державної влади, органам місцевого самоврядування, підприємствам, установам, організаціям Львівщини прийняти власні рішення про вивішування в Дні пам'яті жертв Другої світової війни 8 і 9 травня Державного прапора України з траурною стрічкою.

Крім цього, облрада рекомендує органам місцевого самоврядування звернутися до суду щодо заборони проведення 8 і 9 травня масових заходів та можливих провокацій з використанням червоних прапорів.

Таким чином, після належного їх оформлення, підписання  і  оприлюднення прокуратура Львівської області надасть оцінку законності вищезазначених рішень.

Нагадаємо, Львівська міськрада заборонила 8-9 травня на території Львова використовувати радянську, нацистську та комуністичну символіку.

Комуністи Львова у свою чергу надіслали запит Шемчуку та Садовому, і просили посадовців розповісти чи дозволять їм належно відсвяткувати 9 травня. Крім того, комуністи розкритикували Шемчука за недолугу програму заходів відзначення 9 травня.

 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.