Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Транспорт

smela-city.org.ua

Понеділок, 29 квітня 2013, 16:48

МВС хоче підвищити штрафи за ремені безпеки, ксенонові фари та тонування

Міністерство внутрішніх справ України розробило проект Закону України, в якому йдеться про підвищення штрафів за нехтування ременів безпеки, понаднормове тонування та використання в зовнішніх освітлювальних приладах елементів освітлення, які не відповідають чинним стандартам.

Про це Варіантам повідомила прес-служба ДАІ у Львівській області.

Відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності за окремі види порушень у сфері безпеки дорожнього руху" можуть підняти штрафи за такі правопорушення :

Порушення правил користування ременями безпеки;

Тонування вікон автомобілів понад встановлену норму;

Встановлення, використання в зовнішніх освітлювальних приладах елементів освітлення, які не відповідають чинним стандартам;

Зокрема ксенонові фари можна використовувати, якщо вони встановлені зоводом виробником і є автокоректор світла та омивач фар (прим. автора).

Також передбачено запровадження відповідальності за встановлення на проїзній частині автомобільних доріг предметів, що перешкоджають проїзду чи паркуванню.

На сьогодні проект Закону опрацьовується у встановленому порядку центральними органами виконавчої влади, після чого буде внесений на розгляд Уряду.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.