Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

ukraine2012.gov.ua

Вівторок, 30 квітня 2013, 12:31

На українсько-польському кордоні планують зробити "єдину зупинку"

Сьогодні, 30 квітня, на круглому столі українські експерти і посадовці, а також представники Польщі обговорили питання функціонування "єдиної зупинки" на деяких пунктах пропуску на українсько-польському кордоні.

Про це інформує кореспондент "Варіантів".

Як пояснив голова ГО "Львівське юридичне товариство" Андрій Лепак, "єдина зупинка" - це коли траспортний засіб на кордоні зупиняється лише раз. Така практика активно застосовувалася під час Євро-2012, і довела свою ефективність. За словами Лепака, існують і негативи, але вони пов'язані радше з поганою інфраструктурою, і при впровадженні "єдиною зупинки" її можн абуде розробити. 

Експерт ГО "Європа без бар'єрів" Мар'яна Кузьо відзначила, що питання "єдиної зупинки" на українсько-польських пунктах пропуску буде лобіюватися, однак потрібно гармонізувати ці доповнення з українським та польським законодавством, які наразі не передбачають їх функціонування.

Польська сторона, зокрема менеджер програми «Відкрита Європа», Фундація імені Стефана Баторія Томаш Горбовскі також позитивно оцінює запровадження "єдиною зупинки" на українсько-польському кордоні.

Крім того, було проведено опитування серед осіб, котрі часто перетинають кордон, і 80% респондентів схвально оцінили практику "єдиної зупинки".

Тож представники Львівського юридичного товариства та Фундації імені Стефана Баторія рекомендують "внести зміни в Шенгенський кодекс про кордони, що дозволить функціонування єдиної зупинки".

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.