Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

pcforum.hu

Четвер, 2 травня 2013, 11:30

США визнали Україну найбільшим порушником авторського права

Україна стала головним порушником авторського права серед пріоритетних зарубіжних країн за версією Офісу торговельного представника США.

Про це йдеться у щорічній "Спеціальній доповіді 301", яку Офіс оприлюднив у середу, передає УКРІНФОРМ.

Згідно з повідомленням, таке визначення країна заслужила через поширення в останні роки крадіжок інтелектуальної власності, в тому числі за сприяння урядових структур.

Також Офіс закидає Україні несправедливе і непрозоре управління щодо організації зі збору та розподілу авторських винагород для американських та інших правовласників, поширення використання нелегального програмного забезпечення в українських державних органах, нездатність вжити ефективних заходів для боротьби з широко поширеними в Інтернеті порушеннями авторських та суміжних прав в Україні.

Від такої діяльності, зазначається в повідомленні, серйозно постраждала американська індустрія, пов'язана з авторським правом. 

У категорії "пріоритетних зарубіжних країн" Україна опинилася першою і єдиною за останні 7 років.

Минулого року Офіс торговельного представника відносив її до категорії країн з підвищеним рівнем спостереження Priority Watch List, що у звіті за 2013 рік включає Алжир, Аргентину, Чилі, Китай, Індію, Індонезію, Пакистан, Росію, Таїланд та Венесуелу.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.