Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ЗМІ

Четвер, 2 травня 2013, 14:58

"Варіанти" попросили прокуратуру розібратися чому Галицький суд приймає заочні рішення у справах, пов'язаних з роботою видання

Наприкінці квітня інтернет-видання «Варіанти» звернулося до прокуратури з проханням вжити заходів прокурорського реагування у зв’язку з «очевидними порушеннями норм чинного законодавства України в процесі розгляду двох цивільних справ  і винесенням незаконних заочних рішень», відповідачем в яких виступало видання.

 

«Оскільки в діях Батенка Т.І. - позивача та судді Галицького районного суду міста Львова Головатого В.Я. і позивача Мочарського Андрія Йосиповича та судді Галицького районного суду міста Львова Мисько Христини Мирославівни вбачаємо ознаки спільних протиправних дій, спрямованих на порушення свободи слова, засад діяльності вільних засобів масової інформації і, загалом, демократичного ладу суспільства, шляхом нівелювання права на судових захист, звертаємося до Вас, керуючись ст. ст. 5, 12, 19 Закону України «Про прокуратуру» від 5 листопада 1991 року (із змінами та доповненнями) з проханням вжити заходів прокурорського реагування у зв’язку з очевидними порушеннями норм чинного законодавства України в процесі розгляду цивільних справ  №1304/8885/12  та №461/500/13-ц і винесенням незаконних заочних рішень», - сказано у зверненні до прокуратури.

«Варіанти» також звернулися до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з відповідними заявами щодо неправомірної поведінки суддів, які проводили розгляд цих справ і виносили рішення.

«Варіанти», крім цього, звернулися до Галицького суду із заявою про перегляд заочного судового рішення, ухваленого суддею Мисько за позовом депутата Львівської міськради Мочарського, а ще раніше – до апеляційного суду з приводу перегляду рішення судді Галицького суду Головатого за позовом депутата облради Батенка.

Нагадаємо,  6 грудня 2012 року Галицький районний суд міста Львова (суддя Головатий Василь Ярославович) виніс Рішення (заочне) по справі за позовом Батенка Т.І. до Марушкіної І.І. та Грушки О. (про захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди). Цим рішенням позов задоволено частково.

13 лютого 2013 року Галицький районний суд міста Львова (суддя Мисько Христина Мирославівна) виніс Рішення (заочне) у цивільній справі за позовом Мочарського Андрія Йосиповича до Онлайн газети «Варіанти» про захист честі, гідності та ділової репутації. Цим рішенням позовні вимоги було задоволено.

У лютому інтернет-видання «Варіанти» подало заяву до Галицького районного суду м. Львова про перегляд заочного рішення суду у справі за позовом екс-кандидата в народні депутати Тараса Батенка проти видання. Однак суддя Головатий відхилив її.  

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.