Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

П'ятниця, 3 травня 2013, 12:12

Садовий просить львів’ян утриматися від проведення розважальних заходів 8 травня

Міський голова Львова Андрій Садовий звернувся до мешканців Львова та гостей міста з проханням утриматися від проведення та участі у розважальних заходах та гучної музики 8 травня – День жалоби за полеглими в роки Другої світової війни.

Садовий також закликав політиків утриматися від проведення 8-9 травня політичних акцій.

Про це повідомила прес-служба Львівської міськради. 

8 травня на будинках та спорудах підприємств, установ і організацій Львова вивісять Державні прапори України з траурними стрічками, а на будівлі Ратуші та будинках і спорудах органів державної влади і місцевого самоврядування приспустять прапори.

Нагадаємо, Львівська міськрада заборонила 8-9 травня на території Львова використовувати радянську, нацистську та комуністичну символіку.

Водночас Львівська обласна рада звернулася до органів державної влади та органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, громадських організацій, правоохоронних і силових структур Львівщини з проханням не використовувати під час відзначення Днів пам'яті жертв Другої світової війни - 8 та 9 травня, радянсько-комуністичної чи нацистської символіки.

Прокуратури Львівщини вважає незаконним прийняті Львівською міськрадою 25 квітня цього року ухвали  «Про оголошення 8 травня у м.Львові Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів та жертв Другої світової війни» та «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова», а також відповідне рішення від 26 квітня щодо порядку відзначення 8 та 9 травня, прийнятого Львівською облрадою.

Ветерани Великої Вітчизняної війни і КПУ планують у Львові 9 травня провести парад перемоги і розгорнути прапор перемоги.

До масових акцій 9 травня готуються також націоналістичні та патріотичні організації.  

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.