Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

epochtimes.com.ua/

Середа, 8 травня 2013, 10:49

Чиновники Львівщини годують школярів неякісними і небезпечними продуктами

Прокуратура Львівської області притягнула до відповідальності близько 40 чиновників відділів освіти місцевих державних адміністрацій через виявлення фактів неякісного і небезпечного харчування школярів.

 

Про це повідомила прокуратура Львівської області.

Прокуратурою Львівської області встановила, що внаслідок неналежного фінансування на рівні місцевих державних адміністрацій у навчальних закладах м.Львова, Трускавця, м.Стрия та Дрогобицького району учні 1-4 класів не забезпечені високоякісним та повноцінним харчуванням.

У харчуванні учнів шкіл, дошкільних та інтернатних закладів м.Львова, Мостиського, Городоцького, Буського, Кам’янка-Бузького, Золочівського, Самбірського та Сокальського районів використовували продукти без документів, що посвідчують їх якість та безпечність.

У навчальних закладах Галицького та Франківського районів м.Львова, м.Червонограда, Мостиського району виявлені випадки харчування учнів продукцією із забороненим вмістом синтетичних барвників, консервантів та підсолоджувачів.

Водночас, такі факти залишились поза увагою органів освіти та контролю.

У зв”язку з цим органами прокуратури області на адресу керівників місцевих адміністрацій та органів освіти внесено 32 подання

За наслідками їх розгляду 5 службових осіб притягнуто до дисциплінарної відповідальності. Крім того, в документах реагування, що перебувають на розгляді поставлено питання про відповідальність ще 35 посадовців.

Прокурорськими перевірками також виявлені порушення щодо законності використання державних коштів, виділених на закупівлю продуктів харчування.

Так, з метою уникнення проведення процедур відкритих торгів Галицьким районним відділом освіти м.Львова та Нагуєвицькою спеціальною загальноосвітньою школою-інтернатом упродовж 2011-2012 років проводились закупівлі продуктів харчування шляхом ділення предмета закупівлі на частини.

Управління освіти, сім'ї та молоді Мостиської райдержадміністрації у 2013 році укладено договори закупівлі продуктів харчування за цінами, які перевищували середньо ринкові на загальну суму понад 341 тис.грн.

Працівниками тендерного комітету управління освіти, молоді та спорту Кам”янка-Бузької райдержадміністрації укладено з суб”єктом господарювання, договір поставки м”яса на суму 313,5 тис.грн. при відсутності у нього дозволу на перевезення м”ясопродукції.

Зазначені вище факти прокурорами внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Наразі в кримінальних провадженнях триває досудове слідство.

Зважаючи на виявлені порушення у діяльності органів та закладів освіти обласного підпорядкування прокуратурою області внесено подання голові Львівської обласної державної адміністрації.

Крім того, проведені прокурорські перевірки в територіальних підрозділах Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області, органах державного ветеринарного нагляду також засвідчили про наявність порушень вимог чинного законодавства.

Насамперед, це стосується виявлених фактів, коли при виявлені порушень санітарного та ветеринарного законодавства посадовці органу контролю не притягували винних осіб до адміністративної відповідальності. Крім того, останні не вживали заходів до вилучення неякісної харчової продукції з навчальних закладів.

Відтак на адресу керівників цих органів прокурорами внесено подання з вимогою усунути порушення закону та притягнути винних посадових осіб до відповідальності.

Загалом за наслідками проведених перевірок у цій сфері, за прокурорського втручання поновлено права 340 дітей. Зареєстровано два кримінальні провадження. До відповідальності притягнуто 15 службових осіб органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, в тому числі 3 посадовців органів контролю. Крім того, поставлено питання про відповідальність ще 45 посадових осіб за документами реагування, які перебувають на розгляді. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.