Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

varianty.net

Середа, 8 травня 2013, 21:36

Вшанування жертв Другої світової війни відбулося сьогодні у Львові (ФОТО)

Сьогодні, в рамках вшанування жертв Другої світової війни, відбулося громадське віче за участі народних депутатів, керівників області та міста, представників громадсько-політичних організацій біля пам’ятника Жертвам комуністичного режиму у Львові.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Перед виступами політиків до пам’ятника Жертвам комуністичного режиму поклали квіти, аби вшанувати пам’ять загиблих у Другій світовій війні. Також на площі Маркіяна Шашкевича прозвучав гімн України та вшанували жертв війни хвилиною мовчання.

Після цього політики розпочали свої виступи перед більш ніж 150-ма учаниками віче.

“Імперія, що називалася СРСР і колонія у складі цієї імперії, що називалася УРСР не були нашими державами. Власне не було за кого воювати і кого захищати. Була натомість своя земля запліднена нашою любов’ю, скроплена нашою кров’ю, зачеплена за українське небо. І була єдина армія, яка це захищала - армія Українська повстанська. Не може бути злагоди між воїном УПА і воїном красної армії, до того часу, поки ми з вами не організуємо Нюрнберг-2”, - заначила нардеп Ірина Фаріон.

Окрім Фаріон на віче виступили й Петро Колодій, Олег Синютка, Степан Кубів та інші. Між виступами громадських та політичних осіб лунали пісні під акомпонимент кобзи.

Після віче учасники відправилися із запаленими лампадками на цитадель до Меморіального хреста, де відбувся молебень.

25 квітня Львівська міськрада заборонила 8-9 травня на території Львова використовувати радянську, нацистську та комуністичну символіку, але сьогодні, 8 травня, Львівського окружний адміністративний суд призупинив дію двох ухвал Львівської міськради щодо 9 травня. «Про заборону використання символіки СРСР, комуністичної та нацистської символіки на території м. Львова»  та «Про оголошення 8 травня у м.Львові Днем скорботи і вшанування пам’яті жертв тоталітарних режимів та жертв Другої світової війни» до розгляду справи по суті.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.