Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Охорона здоров'я

volynpost.com

П'ятниця, 10 травня 2013, 14:08

З 13 по 19 травня проведуть всеукраїнський тиждень діагностики раків шкіри

З 13 до 19 травня включно усі без винятку громадяни України матимуть можливість безкоштовно обстежитися на наявність меланоми та немеланомних пухлин в більш ніж 700 державних і приватних клініках із усієї України.

Про це Варіанти повідомили у Департаменті Охорони Здоров'я Львівської ОДА.

"Що дуже важливо – цього року до ініціативи МОЗ долучилися не лише дерматовенерологи, але й онкологи, терапевти і офтальмологи. Міждисциплінарний підхід дозволить максимально якісно і ретельно обстежити кожного пацієнта", – розповів головний позаштатний спеціаліст зі спеціальності дерматовенерологія МОЗ України, професор Олександр Літус.

Також Олександр Літус додав, що одна з першочергових цілей проекту – проінформувати громадян про шкідливість надмірного перебування на сонці та навчити їх правилам профілактики шкірних онкологічних захворювань.

Так, за його словами, оскільки ультрафіолетове випромінювання є основною причиною утворення раків шкіри, то на відкритому сонці не варто перебувати з 10:00 до 16:00, оскільки в цей час сонячні промені є найбільш небезпечним, «а якщо ви вирішили позасмагати, то не забувайте наносити сонцезахисний крем не рідше ніж кожні дві години, а також після кожного купання».

У свою чергу головний офтальмолог МОЗ України професор Сергій Риков нагадав про необхідність одягати сонцезахисні окуляри з захистом від ультрафіолету спектру А та Б.

«Меланома ока – рідкісна, але дуже серйозна хвороба, яка виникає в першу чергу внаслідок негативної дії ультрафіолетових променів. Мало хто знає, що не всі темні окуляри можуть вберегти очі від негативного впливу сонця. Не одягайте окуляри з блакитним, синім чи фіолетовим склом – промені, які пройшли через таке скло шкідливі для ока, – надавайте перевагу окулярам з коричневим чи зеленим склом, вони безпечніші та більш комфортні для очей», – порадив Сергій Риков.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.