Оля Вишня,  10 травня 2013

Варіанти на вікенд

Вихідні тривають, у Львові багато цікавих подій, які можуть забезпечити добрий настрій і враження.

Музика

У Львові з 9 по 12 триває міжнародний музичний фестиваль Флюгери Львова. Це чотири дні доброго джазу, блюзу, тепер і року, а ще багато музичних експериментів і цікавих виконавців.

11 травня. Кнцерт гуртів – Джалапіта, Zapaska, Longital, Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva, Dwooto. Внутрішній дворик Ратуші, 16.30

Джалапіта – це гурт, у якому співає Соломія Чубай та грають музиканти із Йорого Клоцу і ГИЧ Оркестру. Після них виступить електро-акустичний інді-поп дует Яни Шпачинської та Павла Нечитайла Zapaska.

Програму продовжать електронно-експериментальний гурт зі Словаччини Longital, що поєднує елементи джазу, блюзу, world music з електронікою.
Українсько-казахський проект Triangular Matrix & Nazgulya Shukaeva поєднає музику одного із найвідоміших вітчизняних джазменів Андрія Арнаутова та горловий спів «кай» і пісенні традиції тенгріанства у виконанні Назгулі Шукаєвої. На завершення виступить польський гурт Dwooto, який змішує балканську музику з джазом та електронною музикою.

12 травня. Прокидання з ГИЧ Оркестром. Внутрішній дворик ратуші, 10.00

Цьогорічний концерт Гич Оркестру – це не тільки концерт, а й своєрідний карнавал. Музиканти пропонують відвідувачам приходити у костюмах звіряток, за можна отримати 50% знижку на квиток.

Разом публіка з музикантами буде виконувати веснянку прокидану, яку останні написали спеціально до цього виступу.Також Гичі обіцяють зіграти нову програму і уже улюблені старі пісні. Гості Прокидання – гурт Петрос з Ворохти.

12 травня. Концерт гуртів – Dzyga Imagine, Ivory Street, Marinita Triо, Babooshki, ShockolaD. Внутрішній дворик Ратуші, 16.30

Завершальний концерт цьогорічних Флюгерів обійдеться не без зірок – як уже відомих, так і нових, не тільки українських. Радимо не пропустити виступ українсько-польського проекту Babooshki, за участю неперевершеної української співачки Дани Виннцької. Закриття Флюгерів традиційно відбудеться не без Шоколаду. Улюблений гурт готує оновлену програму.

Класична музика на вулицях Львова

Напередодні фестивалю XXXІI Міжнародного фестивалю музичного мистецтва Віртуози відбудуться промоційні заходи на вулицях та площах середмістя Львова.

Промоакції полягають у виступі камерних форм музичних колективів Львівської обласної філармонії. Метою промоакцій є популяризація фестивалю «Віртуози», який є знаковою подією у мистецькому житті Львова, а також популяризація класичної музики як вічної універсальної цінності, котра на сьогодні, на жаль, позбавлена заслуженої уваги у суспільстві.

Перелік місць, в яких відбуватимуться промоакції:

10 травня з 17 до 19 год. площа Галицька (біля пам'ятника королю Данилу)
11 травня з 16 до 18 год. площа Музейна (біля домініканського собору)
12 травня з 10 до 14 год. площа перед оперним театром – фортепіанний перформенс
12 травня з 16 до 18 год. вул.. Галицька (біля каплиці Боїмів)

Концерт Ореста Лютого «Лагідна Українізація», 11 травня, 20:00, пл. Ринок

Орест Лютий (а поза сценою — актор і телеведучий Антін Мухарський) презентує свій музично-культурологічний проект «Лагідна Українізація» у Львові.
Музика Лютого –соціальна, але з тонким гумором, насичена героїчними історіями та фольклорними зворотами.

Стьобний гуманітарний проект «Лагідна українізація» з'явився у серпні 2012 року. Ключова мета – українізувати «найбільш одіозні прояви» російської попси та шансону, пісень радянських часів, міського романсу, традиційної естради та кіно-хітів.

12 травня. Тартак, Mad Heads XL, К402, Шосте Чуття. пл. біля Монументу Слави, 19.00

Грандіозне світлове шоу буде супроводжуватись живим виступом українських гуртів Тартак, та львівських команд та. Подія відбудеться в кульмінації цьогорічного святкування Дня міста Лева.

Вперше найбільш видовищні сучасні ефекти — світло, лазерна графіка та піротехніка — будуть поєднані в такій конфігурації та масштабі.
Вперше сцена шоу матиме незвичну форму піраміди та втричі перевищуватиме за розмірами звичні концертні сцени на площах.

Кіно

Жарти у бік

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:00, 14:20, 16:20, 18:20, 20:20
Кінотеатр Кінопалац. Сеанси (Червоний зал): 11:10, 13:00, 14:50, 19:00, 21:00
Кінотеатр Копернік. Сеанси: 13:30, 19:10

Вони двоє – французькі поліцейські які розслідують вбивство дружини важливого чиновника. Обидва – професіонали. Однак вони абсолютно різні за характером. Усман простий і веселий хлопець, охоронець порядку в передмісті Франції, Франсуа ж навпаки, завжди підходить до питань по роботі з максимальною серйозністю.

Разом вони складають просто чудовий дует, нестандартність якого зламає будь-які стереотипи розслідування, а також призведе до гучного викриття цілого ланцюжка незаконних махінацій, що йдуть ниточкою до самих верхів міської влади. Для цього героям доведеться пройтися по різних рівнях країни, починаючи від бідних і небезпечних районів, закінчуючи елітарними закритими клубами.

Сансара

Кінотеатр Планета Кіно-IMAX. Сеанси: 10:15, 16:00

Приголомшлива візуальна подорож дивними місцями планети від буддистських ченців, до джунглів, соборами Європи і древніми храмами Азії. Стрічка переносить глядача через безліч культур на священні землі і в зони стихійного лиха, в епіцентр промислових об'єктів і серце природних чудес.

У цьому нетрадиційному документальному фільмі відсутні діалоги, закадровий текст і субтитри. "Сансара" – унікальний приклад поєднання візуального та музичного мистецтва у жанрі видового кіно, візуальна поезія, створена для великих екранів щоб вразити вашу уяву і перевернути сприйняття природи, суспільства, історії, релігій, мистецтва і плину життя.

Театр

11 травня. Вистава Забави для Фауста. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. 19.00

Режисер-постановник — Володимир Кучинський
Художник — Олександр Оверчук
Костюми — Ольга Баклан
Тривалість вистави: 2:45

12 травня. Вистава Чекаючи на Ґодо. Львівський академічний театр ім. Леся Курбаса. 19.00

Про що завгодно ставлять Годо — про диваків, дурнів, філософів. Курбасівці своєчасно підстелили соломки, убезпечивши себе від можливої поразки, поставивши і зігравши про себе.

12 травня. Вистава Оскар і рожева пані. Перший Український театр для дітей та юнацтва, 18:30

Маленька історія великої людини за Еріком-Емманюелем Шміттом, переклад з французької Олени Борисюк. Тривалість 1 год. 30хв. Найглибша філософія, найскладніші питання буття і смерті у простій та легкій формі дитячого сприйняття, із щирою безпосередністю та дотепністю – все це у невеличкій хроніці листування з Богом.

Всю цю історію розповідають дві актриси – почергово промовляючи від імені головних і навіть другорядних персонажів, розповідають граючись, розмірковуючи, запрошуючи і нас гратись та розмірковувати у світі Оскара – у світі простому і наївному, як дитячі малюнки, але заразом глибокому, яскравому та контрастному; у світі невеличкому, інтимному, але відмежованому від світу Великого й обмеженому в контактах; у світі несподівано ніжному та затишному, але у світі на межі життя і смерті, – аж до моменту коли всі межі зникають.

Спорт

11 травня. Всельвівський велопарад дівчат. 12:00. Пам'ятник І.Франку

Головні умови велопараду дівчат – наявність ровера і дрес-код (сукні, спідниці й взуття на підборах). Цим велопарадом організатори прагнуть показати, що ровер є повноцінною альтернативою приватним авто, ним можна зручно і швидко доїхати на роботу або й на вечірку.

Цього року увесь одяг має бути у вінтажному стилі. Їхати ж можна як на спортивних, жіночих сіті-байках, так і на гірських велосипедах. За попередніми планами, велопарад пройде за таким маршрутом: площа біля університету імені Франка – вул. Університетська – вул. Січових Стрільців – пр. Свободи – пл. Міцкевича – пр. Свободи – Беринди – пл. Ринок – вул. Шевська – вул. Тетральна – вул. Вірменська – пр. Свободи – площа біля оперного театру. Щоправда, у напрямі можливі зміни.

11 травня. Безкоштовне заняття з йоги на природі. 9:00, Стрийський парк

Заняття проводиться безкоштовно. Обов'язково мати з собою коврик. Ідеальний варіант – карімат на який ви постелите йогамат. На худий кінець – просто карімат, або два.

Беріть із собою теплу кофту і шкарпетки, бо цілком реально, що в цей час буде прохолодно. Після заняття для всіх бажаючих – мантра медитація.

11-12 травня. Спортивна ініціатива «Ранні пташки». Парк Погулянка, 7.00

Ранкова пробіжка та руханка. Доєднатися до групи може будь-хто. Парк «Погулянка» розташований між вулицями Пасічною, Вашингтона, Зеленою та місцевістю Погулянка, північна частина парку межує з Ботанічними садом Львівського університету.

Анонси ТВК «Південний»

11 травня з 10.00 до 18.00 – Чемпіонат з автотюнінгу та автозвуку.

Місце проведення – ТВК «Південний», автостоянка біля спорткомплексу «Грація», в’їзд з вул. Щирецької.

Примітка – під час заходу буде представлено понад півсотні автомобілів з України та з-за кордону (Чехія, Польща, Росія, Болгарія, Німеччина), які вражатимуть відвідувачів своїм тюнінгом та системами автозвуку. Охочі зможуть сісти у кожен автомобіль і оцінити його не тільки ззовні, але й зсередини. Професійні судді визначать найкращі автомобілі за відповідними критеріями, які отримають «путівку» на подальші змагання. Виступи шоу-балету «Грація» та моделей модельного агентства «Імперіал-моделз».  Вхід – вільний.

Контактна особа – 067-26-16-570 (Тарас Вовк, організатор).

12 травня о 12 годині – Олімпійська зустріч з українськими богатирями – найсильнішою людиною світу 2009 року Сергієм Конюшком, найсильнішою людиною України 2012 року Володимиром Рекшею, а також олімпійською чемпіонкою з легкої гімнастики Наталією Добринською.

Місце проведення – Музей олімпійської слави на ТВК «Південний» (прохід між ТЦ «Новинка» і ТЦ «Калина» ІІ поверх).

Примітка – учасники розповідають дітям про свій спортивний шлях успіху, популяризують заняття спортом. Після зустрічі – автограф і фотосесія.

Контактна особа – 067-900-59-70 (координатор Ганна Лащук) або 067-17-89-286 (Уляна Копцюх, прес-секретар ТВК «Південний»)

12 травня о 15 годині – показ дитячих бальних суконь «Маленькі принцеси».

Місце проведення – ТЦ «Європа» І поверх.

Контактна особа – 067-17-89-286 (Уляна Копцюх, прес-секретар ТВК «Південний»).

12 травня о 17 годині – Fashion-показ дизайнерських зачісок.

Місце проведення – ТЦ «Весільний дім» І поверх.

Примітка – під час заходу буде представлено дизайнерські зачіски у трьох напрямах – весільна, «червона доріжка» та «авторський креатив». Окрім показу, передбачений інформаційний майстер-клас про догляд за волоссям від перукаря-стиліста Ігоря Вільного. У програмі також виступ травесті-діви Діти Капріз. Вхід вільний.

Контактна особа – 067-17-89-286 (Уляна Копцюх, прес-секретар ТВК «Південний»).

Вдалих вихідних і приємних вражень!

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.