Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

Субота, 11 травня 2013, 17:36

Українсько-польський веломарафон відбувається в Розточчі

Сьогодні у міжнародному прикордонному пункті пропуску Рава-Руська відбулася четверта щорічна зустріч представників українського і польського самоврядування та громадськості – учасників традиційного веломарафону українсько-польської дружби.  

Цьогорічний марафон зібрав близько 200 велосипедистів-аматорів, які протягом двох днів подорожуватимуть територією України і Польщі.

Польський гостей на українській території зустріли представники міського самоврядування міста Рава-Руська на чолі з мером Іриною Верещук. Польську сторону представляв війт міста Любичи Королівські Томаш Ліщинський. Після короткої урочистої зустрічі учасники веломарафону здійснили 30-км маршрут дорогами Жовківського району.

Веломарафон – це один із проектів, котрі реалізуються міською радою українського міста Рава-Руська і польського міста Любичи Королівські.

Витрати учасників покриваються коштом гранту ЄС, а також коштами польської сторони, - розповіла журналістам Ірина Верещук.  

Кожного року маршрут марафону змінюється, аби польські гості могли побачити більше пам’яток культури і архітектури, а також полюбуватися природою українського Розточчя.

Для участі в марафоні не обов’язково жити і працювати в містах-побратимах – організаторах марафону.

«Цього року в марафоні приймають участь наші колеги з Соснівки, з Варшави, Кракова та багатьох інших українських і польських міст», -  зазначила Ірина Верещук.   

Завтра, 12 травня, учасників веломарафону прийматиме польська сторона. 

IMG 5087

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.