Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Спорт

varianty.net

Неділя, 12 травня 2013, 01:03

Етап Чемпіонату світу зі спідвею пройшов у Червонограді (ФОТО)

Вчора, 11 травня, у Червонограді відбулася кваліфікація особистого Чемпіонату світу зі спідвею серед юніорів U21, де представник Львівщині Олександр Локтаєв не зумів пробитися у наступний раунд.

Про це повідомлє кореспондент Варіантів.

Олександр Локтаєв виїхав на старт у першому ж заїзді гонки. В цьому заїзді стартували лише три гонщики, оскільки австралієць Тісон Нельсон не прибув на змагання і його стартове місце залишилося пустим. Тож Локтаєв мав при старті гарантований один бал, але через падіння ледь його не втратив. Олександр підвівся і заверший заїзд, не давши себе обігнати на коло.

В сьомому заїзді Локтаєв знову виїхав на старт, але цього разу фінішував першим та здобув 3 очки. Після цього був чи не найпереломніший момент у гонці - 11 заїзд, в якому брав участь Олександр Локтаєв. Зі старту українець йшов третім, але коли Локтаєв прорвався на виході з одного з віражів на лідерську позицію - судді припинили заїзд через нерівномірний старт.

Всіх гонщиків допустили до перезаїзду, але після рестарту Олександр Локтаєв припустився падіння і його зняли із заїзду. Знову рестарт. На треку троє мотогонщиків, і у боротьбі за першу позицію, на прямій ділянці треку зчепилися та впали Віталій Білоусов з Росії та датчанин Міккел Міхельсен. Головний суддя побачив провину в інциденті росіянина, тож до перезаїзду його не допустили.

Четвертий рестарт - Міхельсен та латвійєць Лєбедєв у спокійному темпі фінішують та здобувать 2 та 3 очки відповідно.

На цей момент Локтаєв мав лише 4 очки у своєму активі, і щоб здобути прохідне п'яте місце, Олександру було мало перемогти у решті заїздів - йому потрібно було щоб Володимир Бородулін, Миколай Цурило та Міккел Міхельсен фінішували не вище ніж на других місцях у своїх заїздах.

Якби все склалося саме так, то був би призначений додатковий заїзд для визначення гонщика, який посяде п'яте місце та пройде у фінал.

Заїзд № 15 був також за участі Локтаєва та фальшстарту. Цього разу з трибун звучало "ганьба!" та звинучення, що судді спеціально зривають заїзди Локтаєва, але після рестарту Локтаєв знову побачив картатий прапор першим.

У 19-му заїзді Локтаєв знову приніс собі 3 очки. Попри те, що Локтаєв переміг у решті своїх заїздів, Бородулін та Мехельсен також здобули по три очки у песля своїх стартів, тож вони пройшли у наступний раунд.

З першого місця вийшов чех Вацлав Мілік (3, 3, 3, 3, 2).Друге місце посів Анджей Лєбедєв (2, 2, 3, 3, 3). Третій - датчанин Ніклас Порсін (2, 3, 2, 3, 2).

І з однаковою кількістю очків також вийшли у фінал Міккел Міхельсен та Володимир Бородулін. Ці гонщики здобули по 11 очків.

Паралельно тривали ще два відбори у фінал Чемпіонату світу серед юніорів. Гонки відбували у Польщі та Італії, а самі ж фінали відбудуться у Польщі, Англії та Італії.

Нагадаємо, що 20 квітня у Червонограді пройшов півфінал особистого чемпіонату Європи зі спідвею, в якому червоноградський мотогонщик Андрій Карпов посів 4-те місце та пройшов у фінал особистого ЧЄ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.