Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кабмін

vkurse.ua

Понеділок, 13 травня 2013, 12:07

Постанова Кабміну загрожує знищенням системи екологічної безпеки України - нардеп

Ліквідація територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища загрожує припиненням заходів із захисту природного середовища, екологічного моніторингу довкілля, видачі дозвільної документації на викиди в атмосферне повітря, скиди у водні об‘єкти та розміщення відходів, збереження та передавання екологічної інформації.

 

Про це йдеться у зверненні нардепа Ірини Сех до прем'єр-міністра України Миколи Азарова, передає прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода".

Як зазначає Сех, постановою Кабміну від 13.03.2013 року "Про ліквідацію територіальних органів Міністерства охорони навколишнього природного середовища" ліквідовано Державні управління охорони навколишнього природного середовища в областях і вже з 17 травня цього року вони припиняють виконання своїх повноважень.

За словами народного депутата, ліквідація територіальних управлінь Мінприроди створить неабиякі проблеми для бізнесу, адже підприємства будуть змушені отримувати дозволи на водовідведення, поводження з небезпечними відходами, атмосферні викиди в самому міністерстві.

"Йдеться про десятки тисяч підприємств. Чи зможуть в Києві вчасно надати ці дозволи, чи зможуть там ретельно перевірити доцільність надання цих погоджень? Дуже сумнівно. Але в будь-якому випадку підприємства нестимуть відповідальність за невчасно і неналежно оформлені документи", - зазначає Ірина Сех.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.