Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

oblrada.lviv.ua

Понеділок, 13 травня 2013, 12:33

На Сколівщині відзначили річницю битви за Маківку

Біля Меморіалу Українських Січових Стрільців на горі Маківка, що на Сколівщині, відбулися урочисті заходи із відзначення 98-ої річниці перемоги легіону Українських Січових Стрільців в складі австрійської армії над російською імператорською армією.

 

Про це Варіанти повідомили у прес-службі Львівської обласної ради.

Розпочалися заходи з поминальної панахиди за полеглими в боях за гору Маківка. Представники молодіжних організацій поклали вінки та кошики з квітами від обласної та районної влади до Меморіалу Українським Січовим Стрільцям. Учні навколишніх сіл запалили лампадки на могилах січовиків.

Виступаючи на вічі депутат Львівської обласної ради Галина Чорна передала учасникам заходу вітання від голови Львівської обласної ради Петра Колодія. У своєму виступі вона зокрема зазначила: "Сьогодні на цьому місці ми вшановуємо 98-му річницю героїчних боїв Січових Стрільців. Це місце мілітарної звитяги української нації. Це перша переможна битва українського війська у новітній історії. На превеликий жаль, нинішня влада намагається в нас цю історію відібрати. З наших підручників зникають сторінки про Маківку, про Крути, про голодомор, про січових стрільців та УПА. Але вони ніколи не зникнуть з наших сердець. Не вперше нависає загроза над нашою Батьківщиною. Ми вистояли тоді, вистоїмо і тепер".

На завершення заходів творчі аматорські колективи із навколишніх сіл виконали низку стрілецьких та народних пісень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.