Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська ОДА

http://tsn.ua

Понеділок, 14 травня 2012, 14:19

На Львівщині 75 підприємств повністю ліквідували борги по зарплаті

Упродовж січня-квітня 75 підприємств у Львівській області повністю ліквідували борги по заробітній платі на загальну суму 12,2 млн. грн. Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Лише в квітні місяці 24 підприємства повністю ліквідували свої борги, – наголосив начальник Головного управління соціальної політики Львівської облдержадміністрації Василь Мартиняк сьогодні, 14 травня, під час апаратної наради під керівництвом голови Львівської облдержадміністрації Михайла Костюка.

Більш як на п'ятдесяти підприємствах відбулося зменшення заборгованості з виплати заробітної плати на суму 6 млн. грн. Відсутня заборгованість з виплати зарплати у Буському, Золочівському, Кам'янка-Бузькому, Радехівському, Самбірському, Сколівському та Турківському районах, – зазначив В. Мартиняк.

Однак в цілому на підприємствах-боржниках області заборгованість із виплати заробітної плати є значною. Станом на 1 травня 2012 року загальна сума боргу склала – 60,7 млн. грн. Це невиплачена заробітна плата за березень місяць та попередні періоди.

Упродовж січня-квітня 2012 року здійснено 126 перевірок на підприємствах-боржниках. В органи прокуратури скеровано 62 матеріали перевірок, за результатами їх розгляду порушено 11 кримінальних справ (державне підприємство МОУ «Монтажник Львів», Львівський науково-дослідний радіотехнічний інститут, державне підприємство «Санаторно-курортний лікувальний центр «Шкло» та інші.). Скеровано до суду 28 протоколів про вчинення адмінпорушень, винесено 42 постанови відносно посадових осіб.

Проблемні питання з невиплати заробітної плати є непершочергове спрямування коштів на виплату заробітної плати; значну дебіторську заборгованість центральних органів виконавчої влади; довготривалий характер заборгованості на підприємствах банкрутах; існування заборгованості на підприємствах вугільної промисловості тощо.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.