Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

mukachevo.net

Понеділок, 13 травня 2013, 15:42

Міністри ЄС ратифікували спрощення візового режиму з Україною

Рада мiнiстрiв Європейського Союзу затвердила схвалену Європарламентом посилену угоду про спрощений порядок видачi вiз для України.

Про це заявив уповноважений України з питань зовнiшньополiтичних та iнтеграцiйних процесiв Костянтин Єлiсєєв.

Таким чином, зазначив постпред України в Європейському Союзi, українська сторона пришвидшує прийняття вiдповiдних внутрiшнiх процедур.

"Я сподiваюся, що з 1 липня цього року ця посилена угода про спрощений порядок видачi вiз набуде чинностi, - відзначив К.Єлiсєєв.

Згiдно з документом, процедурою спрощеного оформлення вiз можуть скористатися водiї, якi здiйснюють мiжнароднi вантажнi та пасажирськi перевезення, журналiсти та члени технiчного персоналу, що супроводжують їх, учасники офiцiйних програм обмiну, органiзованих мунiципалiтетами, близькi родичi, один iз подружжя, дiти, батьки, дiдусi, бабусi, онуки, якi вiдвiдують громадян України, котрi проживають на територiї держав ЄС, або громадян ЄС, громадяни, якi вiдвiдують ЄС iз метою лiкування.

Крiм того, спрощеною процедурою оформлення вiз можуть скористатися представники громадських органiзацiй з метою освiтньої пiдготовки участi в семiнарах, конференцiях, учасники мiжнародних виставок, конференцiй, симпозiумiв, представники релiгiйних громад, учасники офiцiйних програм ЄС iз прикордонного спiвробiтництва.

Нагадаємо, у березні Верховна Рада Україна ухвалила закон про спрощення візового режиму з ЄС. Таким чином, значно більше українців зможуть отримати спрощене оформлення безкоштовних та багаторазових віз, для представників ЗМІ удосконалять процедуру оформлення віз, а особам, які проживають на значній відстані від подання візового клопотання, надаватимуть можливість термінового оформлення віз.

18 квітня Європарламент таки ратифікував спрощення візового режиму з Україною.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.