Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

ТЕК

http://aves.org.ua

Понеділок, 14 травня 2012, 14:32

«Львівобленерго» переселило лелечу сім'ю

Працівники ПАТ «Львівобленерго» встановили платформу над лінією електропередачі і перенести на нову основу лелече гніздо. Про це повідомляє Відділ корпоративних зв'язків ПАТ «Львівобленерго».

Лелеча родина обрала для своєї домівки небезпечне місце – на опорі повітряної лінії 110кВ висотою 26 метрів у с. Гребенів Сколівського району.

З однієї сторони це небезпека ураження електричним струмом для лелечої родини, а з другої сторони – лінія електропередачі, від якої заживлені споживачі Сколівського району, зокрема залізниця, вже декілька разів відключалась внаслідок попадання на проводи гілок, якими лелека облаштовував свою домівку.

Аби захистити лелечу сім'ю та запобігти аварійним відключенням, необхідно було встановити платформу над лінією електропередачі і перенести на нову основу лелече гніздо.

Надзвичайні умови полягали в тому, що вперше «євроремонт» для лелек здійснювався на високовольтній лінії 110кВ, а також ускладнювалось виконання робіт у зв'язку з тим, що лелеча сім'я вже «висиджувала» своє поповнення.

Загалом до роботи було задіяно шість працівників Дрогобицького високовольтного району електромереж, а також три одиниці техніки, адже роботи виконувались на висоті близько 26 метрів.

Енергетики встановили платформу і закріпили її на тросостійці високовольтної опори. Після цього працівники перенесли лелечу оселю, намагаючись якомога менше порушувати її цілісність. Робота була завершена успішно: лелеча сім'я «переселилась» в нову безпечну домівку.

Нагадаємо, із 2005 року ПАТ «Львівобленерго» у співпраці із львівськими орнітологами бере активну участь у міжнародному соціальному проекті «Захист білого лелеки», успішно перейнявши досвід реалізації цієї програмі від польських колег-енергетиків.

Працівники ПАТ «Львівобленерго» під час щорічних планових оглядів ліній електропередач виявляють гнізда лелек, які знаходяться на опорах повітряних ліній. Переобладнуючи лелечі оселі, енергетики водночас захищають і птахів, і повітряні лінії електропередачі.

Із 2005 до 2012 року включно працівниками ПАТ «Львівобленерго» загалом встановлено понад 600 платформ під гнізда лелек на опорах ліній електропередачі у всіх районах Львівщини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.