Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

segodnya.ua

Вівторок, 14 травня 2013, 11:57

Екс-суддя Зварич написав у книзі, що його неодноразово намагалися убити

Колишній суддя Ігор Зварич, засуджений за отримання однієї з найбільших хабарів на Україні (майже 1 млн грн), стверджує, що його кілька разів намагалися вбити. Про це йдеться в рукописах його майбутньої книги.

"З матеріалами справи мене знайомили в приміщенні Львівської в'язниці, де мене тримали під вартою в кабінеті 3 на 2,5 м для роботи з хворими на відкриту форму туберкульозу, при вході і виході мене щодня обшукували тюремники", - розповідає екс-суддя.

За словами Зварича, на стадії досудового слідства суди неодноразово продовжували терміни його укладення, СБУ і Прокуратура «намагалися покінчити з ним шляхом інсценування нещасного випадку".

"До сьогоднішнього дня не встановлено, чому в камері львівської в'язниці, де мене утримували, вперше за 350 років впала стеля. Також не встановлено, чому в київському СІЗО, де мене утримували в камері № 142 на спецпосту для довічно засуджених, я був несподівано вдарений електрострумом і облитий окропом, після чого на ношах був відправлений у тюремну лікарню і тривалий час лікувався. Це не жахливі вигадки середньовіччя, це зафіксовано в моїй особовій справі", - йдеться в книзі Зварича.

"Страх бути знищеними, який на моєму прикладі навіювали суддям найвищі посадові особи, паралізував здоровий глузд суддів, які приймали рішення про моєму висновку,« відбив »у них бажання приймати законні, аргументовані рішення", - додав Ігор Зварич.

Нагадаэмо, кримінальну справу стосовно Зварича порушили у грудні 2008 року. Він підозрювався в отриманні 100 тисяч доларів хабара за ухвалення незаконного рішення.

20 вересня 2011 Оболонський райсуд Києва засудив Зварича до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна за отримання хабарів в особливо великих розмірах.

Також Варіанти повідомляли, що Зварич у тюрмі написав книгу про корупцію

Джерело: Обозреватель

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.