Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Комуналка

11channel.dp.ua

Вівторок, 14 травня 2013, 13:31

“Львівгаз” відтепер сам розроблятиме проекти на внутрішнє газопостачання

ПАТ “Львівгаз” складатиме зі споживачами нові договори, у яких відповідальність за стан газових мереж, розробку проекту на внутрішнє газопостачання та введення його в експлуатацію бере на себе газова служба.

Про це повідомляє кореспондент Варіантів.

Також, відповідно до нововведень, аби підключитися до газових мереж  споживач повенен звернутатися до “Єдиного вікна” та подати документацію, яка через три місяці буде обробленою, а об’єкт готовим до експлуатації.

Договір про користування мережами можна скласти чотирьох типів : передача газопроводу у власність “Львівгазу”, господарське відання, користування та експлуатація. Кожен з цих договорів визначає міру експлуатації та відповідальності за газову мережу.

Окрім цього, відповідно до закону поділи типи підключення до мереж : стандартне приєднання та приєднання, яке не є стандартним.

Стандартне приєднання полягає в тому, що потужність об’єкта не перевичує 16-ти кубометрів на годину, а відстаннь від точки забезпечення потужності до лічильника не перевищує 10 метрів у міскій та 25 метрів у сільській місцевостях.

Не стандартне підключення визначається тим, що відстань від точки забезпечення потужності до лічильника перевищує 10 та 25 метрів у міській та сільських місцевостях відповідно. А пропускна здатність лічильника більша ніж 16 метрів кубічних за годину.

Ціни на приєднання залежать від типу лічильника, місцевості та тип газових мереж (підземний та надземний). Для стандартного підключення з найслабшим лічильником становить 6990 грн, а з найпотужнішим для стандартного підключення - 10770 грн.

Нововведення не розповсюджується на випадки, коли замовник отримав технічні умови на приєднання до газових мереж до 16 березня, а саме будівництво розпочато до 1 червня.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.