Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

mincult.kmu.gov.ua

Вівторок, 14 травня 2013, 14:15

У Польщі розпочинається фестиваль "Українська весна"

У Познані починається 4-тий фестиваль української культури «Українська весна», який є найбільшим фестивалем української культури в Польщі.

 

В рамках фестивалю проводитимуться концерти, виставки, наукові конференції і дискусії, кінопокази і конкурси, яких об'єднуватиме українська тематика.

Цьогоріч, крім культурних подій, організатори пропонують історичну дискусію про польсько-українські взаємовідносини у XX сторіччі.

«Особливу увагу буде присвячено 70-тій річниці Волинської трагедії. Ми вважаємо, що треба говорити про найскладніші моменти наших двосторонніх взаємин. Навіть якщо ці дискусії насичені емоціями, це – добрий шлях, щоб краще пізнати одне одного», – каже координатор фестивалю Ришард Купідура з Товариства «Polska-Ukraina».

Фестиваль «Українська весна» цьогоріч триватиме до 26 травня, і відбуватиметься у кількох сусідніх до Познаня містах: Лєшно, Ґнєзно, Піла, Бараново і так далі.

Заплановано, зокрема, виставку «Людина і херувим», концерти гурту «Запаска», літературні вечері з Танею Малярчук, виступ Оркестру Львівської національної музичної академії. 

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.