Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

література

childrenfestival.org

Середа, 15 травня 2013, 13:28

Під час 7-го Дитячого фестивалю у Львові буде багато літературних, освітніх, спортивних та соціальних заходів

З 17 по 19 травня відбудеться 7-й Дитячий фестиваль у Львові. Організатори проекту очікують цього року понад 15 тисяч дітей на акціях фестивалю.

Про це під час прес-конференції розповів Грицько Семенчук, директор Львівського міжнародного літературного фестивалю.

У цьогорічній програмі – не тільки конкурси пов'язані з літературою і читанням, а й кулінарні майстер-класи, спортивні змагання, квести.

Зокрема відбудеться уже улюблений конкурс відвідувачів – «Збирай слонів». Діти під час заходів фестивалю за активність отримують наліпку-слона, чим більше слонів, тим цінніший подарунок. Головний приз акції – електронний пристрій до читання.

Після перерви, знову відбудеться фестиваль дитячого читання «Книгоманія», участь у якому беруть діти зі всієї України. Переможця оголошують під час Дитячого фестивалю. Нагадаємо, минулого року акцію не вдалося провести, через фінансові труднощі.

Також до Львова на Дитячий фестиваль завітає чимало відомих письменників з України, Польщі, Білорусі, Великої Британії, Швеції. Відбудуться зустрічі з дітьми, а також дискусії, семінари з приводу проблем дитячої літератури.

Зірковий гість фестивалю – Іан Вайброу з Великої Британії.

Особливу увагу цього року надали організатори проблемам екології. У межах фестивалю відбудуться майстер-класи з ПЕТ-арту, під час яких діти будуть з пластикових пляшок створювати мистецькі речі.

Творчі майстерні з дітьми буде проводити відома чеська художниця Вероніка Ріхтерова, яка давно використовує пластик як матеріал для своїх мистецьких об'єктів. Також у Львові відкриють виставку її робіт.

Разом з відомими львівськими художниками діти будуть створювати художнє панно «Казкові герої міста Лева». Також відбудеться у межах фестивалю виставка ілюстрацій до дитячих книг, участь у якій візьмуть 34 художники з України.

Експонуватимуться роботи в темній кімнаті, у форматі відео-інсталяції. Не вперше відбудеться спортивний фестиваль, на який запросять відомих спортсменів. Фестиваль настільних ігор «Ігрова сфера», який користується шаленою популярністю серед дітей.

Традиційно Львовом пройде парад літературних героїв, який відкриє фестиваль. Цього року понад 1500 діток візьмуть участь у цій акції.

Нагадаємо, Дитячий фестиваль у Львові відбувається всьоме. Організатори - Форум видавців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.