Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Музика

lviv-online.com/

Четвер, 16 травня 2013, 15:25

32-й фестиваль "Віртуози" відкриють концертом на честь Верді (ВІДЕО, ФОТО)

Сьогодні, о 19.00, у Львівській філармонії відбудеться відкриття 32-го фестивалю виконавців класичної музики "Віртуози". У концерті "Гала Верді" візьме участь відома Софія Соловій, яка мешкає сьогодні в Італії та тенор Василь Садовський, у супроводі Академічного симфонічного оркестру Львівської філармонії. Диригуватиме Айдар Торибаєв.

За словами генерального директора Львівської філармонії Володимира Сивохіпа, фестиваль відбувається за звичним сценарієм – у травні, протягом трьох тижнів, за участі відомих українських та іноземних виконавців.

Зокрема під час цьогорічних Віртуозів на сцені філармонії виступить Ілля Груберт з Нідерландів, який привіз з собою одну з найдорожчих скрипок у Європі, роботи П'єтро Гварнері, на якій грав Генріх Вінявський. 

Серед зірок-віртуозів також – Антоніо Амендуні, Борис Блох, Маріанна Гумецька, Аркадій Шилклопер, Артур Грін, Олексій Набіулін і не тільки.

Ірина Подоляк, начальниця управління культури Львівської міської ради також розповіла про "Краківський вікенд" на Віртуозах. У межах фестивалю відбудеться вечір відомий польський композитор та диригент Кшиштоф Пендерецький.

У своєму виступі очільниця також висловила обурення з приводу відкриття ресторану у Музеї Арсенал, де відбувалася прес-конференція фестивалю Віртуози.

"Сподіваюсь, ми не доживемо до того часу, коли у приміщенні Оперного буде готель" – зазначила Подоляк.

Завершальний концерт цьогорічних Віртуозів відбудеться на честь Вагнера. Під час урочистого закриття виступть співачка Наталія Ковальська у супроводі молодіжного академічного симфонічного оркестру INSO-Львів. 

Нагадаємо, 32-й фестиваль Віртуози триває з 16 травня по 9 червня 2013 року. 

 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.