Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Освіта

http://www.segodnya.ua

Понеділок, 14 травня 2012, 16:37

Сьогодні в учнів 9-х класів розпочалася державна підсумкова атестація з української мови

Сьогодні дев'ятикласники складали державний іспит з української мови. Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

О 9:00 у прямому ефірі на Першому національному каналі та Першому каналі українського радіо було оголошено номер диктанту із відповідного збірника завдань («Українська мова. 9 клас. Збірник диктантів для державної підсумкової атестації з української мови», автори Мацько Л.І., Мацько О.М., Сидоренко О.М.).

Дев'ятикласникам запропоновано диктант № 60 «Берегиня роду і народу».

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник звернувся до учнів, учителів та батьків і привітав із закінченням навчального року та початком державної підсумкової атестації.

«Сьогодні, шановні дев'ятикласники, ви будете писати диктант. Кожен із вас зможе показати рівень сформованості навичок грамотного письма з усіх розділів науки про мову. Саме через мову реалізується думка, мова є інструментом усіх наук, усіх здобутків людського розуму», - наголосив він.

У досягненні успіхів ключова роль належить саме учителю: «Особливу подяку висловлюю вчителям, зусиллями яких закладається найнадійніша основа вашого подальшого духовно-морального та інтелектуального зростання», - зазначив міністр.

Нагадаємо, що атестація в основній школі, в якій візьмуть участь понад 437 тисяч учнів дев'ятих класів, проводиться з п'яти предметів: української мови, математики, географії, біології, іноземної мови або іншого гуманітарного предмета за вибором навчального закладу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.