Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Нерухомість

nbuv.gov.ua

П'ятниця, 17 травня 2013, 11:21

Фірма пов'язана з нардепом-регіоналом Зубиком хоче збудувати офісний центр біля Собору Юра

У Львові набирає обертів скандал довкола можливого будівництва житлового та офісного комплексу біля Собору св. Юра. Комплекс має намір збудувати ТОВ «Розвиток нерухомості». План будівництва виник майже три роки тому. Але лише постанова Галицького районного суду впритул наблизила підприємство до здійснення намірів.

Cуд задовільнив адміністративний позов ТОВ «Розвиток нерухомості» до Управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Департаменту містобудування Львівської міської ради. Визнав незаконною бездіяльність управління і зобов’язав Львівську міську раду внести на розгляд чергової сесії питання про затвердження проекту землеустрою щодо відведення ТОВ «Розвиток нерухомості»  земельної ділянки площею 0,45 га  на вул. Озаркевича, 4-а у м. Львові в оренду терміном на 10 років.

Як швидко з’явиться відповідна ухвала на сесії і як будуть голосувати депутати, наразі невідомо. Але 9 вересня 2010 року вони вже проголосували за ухвалу № 3919 «Про погодження ТОВ «Розвиток нерухомості» місця розташування та надання дозволу на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Є. Озаркевича, 4-а».

Щоправда, проект так і не затвердили. Причиною цього стали дії чиновників, точніше бездіяльність, як свідчить постанова суду. З неї випливає, що від 12 грудня 2011 року, підприємство тричі зверталось до міської ради з заявами про затвердження проекту землеустрою. Щоразу, через три-чотири місяці (замість двох тижнів, відповідно до законодавства) отримувало відмову в розгляді питання і щоразу з інших причин. Судові обтяження, відсутність сплати за землю, необхідність розробки та затвердження детального плану території на якій розташована земельна ділянка. Суд визнав причини, через які не розглядалось питання, необґрунтованими та такими, що порушують вимоги діючого законодавства.

Жодного разу в Ратуші не заборонили саме будівництво, лише відмовлялись розглядати питання. Можливо це зумовлено тим, що до фірми «Розвиток нерухомості» причетний колишній львів’янин, а сьогодні депутат Верховної ради від Партії Регіонів Володимир Зубик.

Він відомий, насамперед, завдяки ряду афер на ринку нафтопродуктів – з ним пов’язують підприємство «Лівела», яке було імпортером палива, а потім просто розчинилось в повітрі, не сплативши до бюджету понад три мільярди гривень податків. Депутат також не надто приховує причетність до фірми «Інтергал-Буд», співзасновником якої є  ТОВ “Компанія з управління  активами «Крістал ессет менеджмент». Власник цієї компанії Кулаков Валерій Едуардович. Він також був довіреною особою кандидата в народні депутати Володимира Зубика на останніх виборах.

Джерело: "Наші Гроші. Львів"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.