Роман Кошла,  17 травня 2013

Варіанти на вікенд

На вулиці справжня літня спека і кожен мріє втекти з міста поближче до водойм чи лісів, але попереду робоча субота  і тому терпимо та вмощуємося поближче до кондиціонерів, а редакція Варіантів триматиме вас у курсі подій вихідного дня.

Варіанти на кіно

П'ята та найочікуваніша спроба екранізації великого роману Френсіса Скотта Фіцджеральда Великий Гетсбі.

Рекомендується до перегляду усім і без винятку. Оповідь ведеться від імені молодого Ніка Каррауейя, який приїхав до Нью-Йорку з Середнього Заходу та поселився по сусідству зі своєю родичкою Дейзі. Одного разу він потрапляє на вечірку до будинку Гетсбі, де, сам того не очікуючи, знайомиться з багатієм та стає одним із не багатьох, кому Гетсбі розповідає історію свого життя.

«Неможливо повернути минуле… Звичайно ж можливо!»

Після такого фільму складно радити ще щось, але ще одною із найочікуваніших прем’єр цього місяця та року є фільм Залізна людина-3.

Містер Тоні Старк із іпостасі гульвіси, пияки та безвідповідального міліонера у третій частині стане рішучим, впертим та безстрашним героєм, навіть трішки стандартним для такої ролі. Фільм це зовсім не псує, а навпаки дає йому ковток свіжого повітря.

І на завершення фільм знятий на реальних подіях Кров’ю та потом: Анаболіки. Прості хлопці Деніел Луго, Пол Дойл та Едріан Дурбал майже живуть у тренажерній залі та не уявляють і дня без штанги. Спілкування з самовдоволеним багатим бізнесменом Віктором Кершоу наштовхує Деніела на план, в успішності якого він ні на мить не сумнівається. Приятелі наважуються на викрадення Кершоу з ціллю викупу. Але не все йде як хотілося б і троє накачаних хлопців відступають від початкового плану, заганяючи самих себе у глухий кут, вихід з якого можливий лише у кайданках.

Мистецькі варіанти

Для всіх любителів мистецтва та дивакуватих речей радимо відвідати виставку ПЕТ-арту «Шанування пластикових пляшок» від Вероніки Ріхтерової, що пройде цими вихідними у культурно-мистецькому центрі "Львівський Палац мистецтв".

На думку Вероніки Ріхтерової завдяки ПЕТ-арту можна не тільки берегти довкілля, а й створювати цікаві художні твори і в цьому чеська художниця спробує переконати відвідувачів виставки.

Також цими вихідними пройде виставка творів учасників конкурсу «Казковий карнавал» у Львівській національній галереї мистецтв ім. Б.Г. Возницького Учасники з різних міст України, Польщі, Білорусі, Чехії. Автори віком від 9 до 35 років презентують свої твори безпосередньо у Львові на ІІІ Міжнародному фестивалі візуалізації казок.

Цікавим місцем для відвідування цими вихідними буде Виставка українських народних музичних інструментів, що у Львівському історичному музеї.

На виставці буде експоновано велику кількість рідкісних та унікальних народних інструментів, а також зразки інструментів різних регіонів України та деякі цікаві інструменти з різних кутків світу.

Творчий вечір «Поезія в тюрмі» від Оксани Забужко відбудеться 18 травня в національний музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів "Тюрма на Лонцького" де відомі українські письменники читатимуть вірші репресованих білоруських поетів.

Відома письменниця Оксана Забужко, білорусько-шведський поет і перекладач Дмитро Плакс та скандинавіст і перекладач Лев Грицюк читатимуть вірші сучасних репресованих білоруських поетів Владзіміра Някляєва та Алєся Бяляцького у колишній в’язниці КГБ та гестапо.

Театральні варіанти

18 травня о 18:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької відбудеться опера на 3-дії "Бал-маскарад".

18-19 травня о 18:00 у театрі Воскресіння відбудеться вистава "Ніч для жінок"  один із провідних елементів  якої – чоловічий стриптиз!

Шестеро безробітних друзів зневірилися в тому, що можуть знайти роботу,оскільки закрився єдиний роботодавець міста – металургійний комбінат. Оголошення в газеті інформує про те, що за вхід в бар, де показують чоловічий стриптиз, кожна дама має викласти 200 доларів. Шалена ідея приходить миттєво. На очах здивованої публіки «робітники від верстату» перетворюються на «аполлонів від стриптизу».

Ну і для найменших наших читачів 18 травня у Львівському обласному театрі ляльок пройде вистава «Алі-Баба і розбійники».

Повість давно відома з тих самих пір, коли її тільки почали розповідати, але аж до сьогоднішнього часу мало хто знає правдиву історію відважного молодого принца і його сорока відданих послідовників. Так, звичайно це Алі Баба і 40 розбійників! Чи є насправді людина розбійником, якщо він намагається отримати назад те, що було у нього вкрадено?

Ну і на завершення хотілось би нагадати, що залишатись у місті у в таку погоду просто не цікаво, тим більше спека буде лише втомлювати, але все ж любителям урбаністичних пригод хотілося б порадити відвідати ІІ Нічні велокатання від Franky Kustom Family. Адже це будуть веселі мандрівки львівськими парками на роверах. Подія хоч і не грандіозна, та все ж можливість повеселитись та завести нові знайомства у вас є.

До зустрічі.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.