Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Правоохоронні органи

uzhinform.com

П'ятниця, 17 травня 2013, 16:25

На Львівщині викрили помічника судді, який брав хабарі

Працівники управління боротьби з організованою злочинністю Львівської області затримали за хабарництво помічника судді одного з районних судів області.

 

Про це повідомляє прес-служба ГУБОЗ МВС України.

За грошову винагороду у 2,5 тисячі доларів США зловмисник обіцяв вирішити питання щодо винесення суддею позитивного рішення на користь позивача та стягнути з відповідача борг у сумі 180 тисяч гривень, а також накласти арешт на його майно.

Працівники УБОЗ затримали службовця на сходовій клітці аварійного виходу суду після передачі постанови, якою задовольнялися вимоги позивача. Грошові кошти ж виявлено під час огляду службового кабінету.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (одержання хабара). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Разом з тим, держслужбовець стверджує, що грошові кошти він мав у подальшому передати судді, що буде перевірено у ході розслідування.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.