Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

liga.net

Субота, 18 травня 2013, 16:19

Антифашисти в Києві засудили радикалів і неофашистів

Сьогодні учасники маршу антифашистів в Києві ухвалили декларацію, в який засудили дії "радикальних політичних" сил і  "неофашистів". 

Подаємо текст декларації повністю:

"Ми, учасники Всеукраїнського антифашистського маршу, висловлюємо свій категоричний протест проти деструктивних і провокаційних дій радикальних політичних сил, які у своїй діяльності сповідують принципи нацистської ідеології, сприяють розпалюванню міжнаціональної та міжконфесійної ворожнечі в Україні.

Наша мета – відкрити очі кожного громадянина України, звернути увагу міжнародної громадськості на ту небезпеку, яку несе з собою відродження фашизму. Ми не маємо права залишати без належного реагування підбурювальні дії і заяви радикальних націоналістів, давати їм можливість безкарно продовжувати свою антигуманну діяльність.

Сьогодні ці самопроголошені «патріоти» на словах заявляють про свою любов до України, а своїми підлими діями свідомо і цілеспрямовано провокують громадянське протистояння, сіють ворожнечу і ненависть між представниками різних національностей та віросповідань, компрометують Україну на міжнародній арені, перешкоджають її євроінтеграційним прагненням.

Вважаємо особливо цинічними спроби цих знахабнілих молодиків прикрити свої огидні діяння патріотичними гаслами і закликами. Хочемо нагадати самопроголошеним «патріотам», що справжня, не показна любов до Вітчизни НЕСУМІСНА З ПРОЯВАМИ АГРЕСІЇ І НАСИЛЛЯ.

Нас обурює ганебна позиція лідерів опозиційних сил, які заради задоволення своїх політичних амбіцій вступили в змову з агресивними націоналістами, фактично СТАЛИ СПІВУЧАСНИКАМИ І ПОПЛІЧНИКАМИ УКРАЇНСЬКИХ НЕОНАЦИСТІВ.

МИ ВИСЛОВЛЮЄМО СОЛІДАРНІСТЬ з Європейським співтовариством, Європейським парламентом, який категорично засудив расистські, антисемітські та ксенофобські погляди радикальних націоналістів, особливо НАГОЛОСИВШИ НА ЇХ НЕВІДПОВІДНОСТІ ОСНОВОПОЛОЖНИМ ЦІННОСТЯМ ТА ПРИНЦИПАМ ЄС.

МИ ВИСЛОВЛЮЄМО СВОЮ ПІДТРИМКУ державотворчій політиці ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВІКТОРА ЯНУКОВИЧА, спрямованій на консолідацію суспільства, захист конституційних прав громадян, побудову сильної та процвітаючої країни, яка займе гідне місце в дружній сім’ї європейських народів.

МИ, представники всіх регіонів БАГАТОНАЦІОНАЛЬНОЇ України, НЕ ДОЗВОЛИМО націоналістам-провокаторам порушити громадянський мир і злагоду, знищити європейські перспективи держави.

МИ НЕ ДОПУСТИМО РОЗПАЛЮВАННЯ МІЖЕТНІЧНИХ КОНФЛІКТІВ І ВОРОЖНЕЧІ, ПІДТРИМУЄМО ЗАГАЛЬНОЄВРОПЕЙСЬКІ ДЕМОКРАТИЧНІ СТАНДАРТИ МІЖНАЦІОНАЛЬНОГО І МІЖКОНФЕСІЙНОГО ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ ТА ВЗАЄМОПОВАГИ.

МИ ЗАКЛИКАЄМО:

• громадян України – бути пильними і не піддаватися на провокації націоналістів;

• керівників опозиційних політичних сил – визначитися, що вони підтримують насправді: принципи демократії, на яких побудована сучасна Європа, або печерну ідеологію фашизму?

• правоохоронні органи – оперативно реагувати на антизаконні дії та антиконституційні заклики радикальних націоналістів;

• європейську спільноту – підтримати європейський вибір українських громадян, засудити дії тих політичних сил, які сприяють відродженню нацизму в Україні.

МИ ЗБЕРЕЖЕМО ДЕМОКРАТІЮ І МИР В УКРАЇНІ, ЗАХИСТИМО ЄВРОПЕЙСЬКЕ МАЙБУТНЄ НАШОЇ ДЕРЖАВИ! ФАШИЗМ В УКРАЇНІ НЕ ПРОЙДЕ! В ЄВРОПУ – БЕЗ ФАШИСТІВ!"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.