Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

loda.gov.ua

Понеділок, 20 травня 2013, 11:14

У Львові вшанували жертв комуністичних злочинів

Щорічно у третю неділю травня в Україні відзначається День пам’яті жертв політичних репресій. Цього року у м. Львові та області меморіальні заходи відбулися 19 травня 2013 року.

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації  Вадим Гураль, керівники структурних підрозділів обласної державної адміністрації, представники обласної ради, міської ради та громадськості поклали квіти до підніжжя пам’ятника Жертвам комуністичних злочинів. Також було проведено панахиду за жертвами політичних репресій та віче.

У своєму виступі Вадим Гураль зазначив: «Наш обов’язок знати про кожного, хто був знищений каральною системою, став в’язнем ГУЛАГу, був позбавлений батьківського дому і висланий на чужину.

Пам’ять про цих людей повинна об’єднати українців, нагадати нам про цінність свободи і незалежності. Адже рідко яку українську родину оминула в ті часи гірка доля. Сьогодні навіть важко уявити масштаб випробувань, болю і горя, що випали на долю минулих поколінь…».

Після заходів заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації оглянув експозиції у Музеї-меморіалі жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького».

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.