Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ipress.ua

Понеділок, 20 травня 2013, 14:59

Кожен десятий землекористувач у Львові уникає сплати оренди - посадовець міськради

10% орендарів землі у Львові уникають сплати оренди, яка серед обласних центрів є однією з найнижчих. Найбільш недобросовісний землекористувач - ЛАЗ, який орендує понад 60 га землі та не платить за неї.

Про це повідомив директор департаменту містобудування Львівської міськради Андрій Павлів.

"Понад 400 юридичних та фізичних осіб не переуклали угоди за новою грошовою нормативною оцінкою. Вони або платять за старою, або уникають сплачуюючи земельний податок, тобто є різні форми недоплат. Ми маємо повністю цей список і передаємо його у правоохоронні органи", - зазначив Андрій Павлів.

Львівська міскрада вже звернулася до прокуратури зі списком підприємців, які не сплачують орендної плати. Через це місто втрачає бюджетні кошти. Загалом через недобросовісних орендарів до бюджету не надійшло 20 млн грн.

Минулоріч міський бюджет отримав 110 млн грн з орендарів землі.

Згідно з законом кожні 5-7 років потрібно визначати грошову оцінку землі. Сьогодні оренда квадратного метра землі комерційного використання складає 20, 83 грн тоді, як у Донецьку плата становить 32, 09 грн.

Такі низькі ціни фактичної оплати діють у Львові задяки пільгам.

У Львові діють пільги для землекористувачів у розмірі 60%. Ці пільги встановлюють щорічно. А ціну на оренду становлють за трьома характеристиками.

Перший критерій - статус міста (регіонального чи районного значення).

Другий критей - економічнопланувальніа зона орендованої землі. У Львові є 75 таких зон, їх ділять за близкістю до центру, транспортним сполученням, тощо.

Третя характеристика - функціональне використання. Їх є три : комерційне використання, промислове чи житлове.

Андрій Павлів наголосив на важливості зміни цін, через покращення львівської інфраструкури вартість землі потрібно збільшити.

Загалом у Львові понад 3 тисячі підприємців орендують землю.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.