Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Промисловість

wikimapia.org

Вівторок, 21 травня 2013, 18:36

Працівники Роздільської “Сірки” просять Львівську облраду з’ясувати поводження держави з заводом

Трудовий колектив Роздільського ДГХП "Сірка" звернувся до Львівської облради щодо ситуації, яка сталася на підприємстві, зокрема, щодо нещодавнього звільнення директора заводу Володимира Венчака.

Це питання сьогодні, 21 травня, розглядалось на спільному засіданні постійних комісій з питань законності, дотримання прав людити та військових пролем, з питань інвестиційної та регуляторної політики, ПЕК, енергоефективності і розвитку підприємництва та з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської облради, інформує кореспондент Варіантів.

Окрім цього, на засіданні також розглядалось звернення колишнього директора "Сірки" Володимира Венчака, який вважає своє звільнення незаконним, а також профкому заводу, який скаржиться на свавільні дії керівництва Державного агентства України з управління державними корпоративними ресурсами.

Директор заводу Володимир Венчак наголосив, що вважає своє звільнення незаконним. Він пояснив, що його звільнення мотивували збільшенням боргів підприємства перед Держбюджетом. Однак останні, за словами Венчака, з’явились після того, як до заводу було приєднане інше підприємство-банкрут - Подорожненський рудник.

Окрім цього він розповів, що його звільнення відбулось з порушенням Трудового законодавства - коли він перебував на лікарняному.

Виконувач обов’язків директора Роздільського ДГХП "Сірка" Ігор Костурба натомість зазначив, що звільнення Венчака та інші дії Державного агентства України з управління державними корпортативними правами та майном відповідають чинном законодавству, а в подальшому на заводі планують вирішити накопичені економічні проблеми.

При цьому Костурба наголосив, що є не просто кризовим менеджером на заводі, а планує керувати ним і надалі. Проте, відповідаючи на запитання про свої попередні місця праці, назвав такі підприємства, як "Хлібпром" та комбінат "Київпродукт", не пов’язані з галуззю промисловості, в якій функціонує "Сірка".

Присутній на засіданні міський голова міста Новий Розділ Володимир Туз висловив думку, що процедура зміни керівництва на заводі викликає багато запитань - зокрема, за його словами, це питання не було погоджене з ним, як з міським головою. Відтак, за словами Туза, працівники заводу, яких зараз є 128, збентежені і не знають чого чекати - чи збережуться за ними їхні робочі місця.

Він зазначив, що Новороздільська міська рада вже спрямувала звернення щодо цієї ситуації до вищого керівництва держави.

За результатами засідання депутати вирішили повернутись до цього питання через три місяці, аби за цей час проаналізувати, в якому напрямку розвивається підприємство. За потреби також вирішили зробити виїзне засідання комісій на завод.



Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.