Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

ridna.ua

Середа, 22 травня 2013, 16:05

У Львові засудили медичних працівників-хабарників

У Львові вирішили долю учасників однієї із 4-х злочинних груп з числа працівників медико-соціальної експертної комісії.

 

Про це повідомляє прес-служба УБОЗ ГУМВС України у Львівській області.

У законну силу вступив вирок Сихівського районного суду міста Львова щодо учасників організованої злочинної групи в складі п’яти чоловік із числа працівників міжнародної спеціалізованої фтизіопульмонологічної МСЕК – 2 Львівського обласного центру Медико-соціальної експертизи Управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, що у лютому 2011 року працівники Управління по боротьбі з організованою злочинністю Головного управління МВС України у Львівській області в результаті проведення комплексу заходів затримали членів комісії МСЕК - 2. Медичні працівники протягом 2008 – 2011 років, зловживаючи службовим становищем, займались вимагання та отриманням хабарів від хворих на легеневі захворювання за видачу висновків про визнання групи інвалідності.

Як повідомив начальник УБОЗ ГУМВС України у Львівській області  Василь Телиця, у ході оперативного супроводження кримінальної справи, задокументовано 23 факти вимагання та отримання хабарів членами організованого злочинного угрупування. Загальна сума отриманих хабарів склала понад 50 тисяч гривень.

За рішенням Феміди «людей у білих халатах» засуджено до 5-ти років ув’язнення із позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарський обов’язків строком на два роки кожного.

На даний час на розгляді у суді знаходяться кримінальні справи щодо учасників ще трьох аналогічних комісій у складі 14 – ти осіб.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.