Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

domivka.net

Середа, 22 травня 2013, 18:05

Відновленню єврейської культурної спадщини у Львові перешкоджає влада міста – Мейлах Шейхет

Директор Представництва Американського об'єднання комітетів для євреїв бувшого Радянського Союзу Мейлах Шейхет повідомив, що єдиною перешкодою до відновлення єврейської культурної спадщини у центрі Львова є проекти Львівської міської ради спільно з європейськими партнерами.

Сьогодні у Львові відбулася презентація програми відновлення єврейської дільниці у центрі міста , яку розробили в Інституті Укрзахідпроектреставрація, за підтримки Американського посольства.

Основна концепція даного проекту – дослідження, відновлення, відбудова та музеєфікація історичних об'єктів та вулиць у колишній єврейській частині міста (пл. Арсенальська, частина вулиць Федорова, Староєврейської, Братів Рогатинців).

Зокрема у планах дослідження, а також відбудова синагоги «Золота Роза» на основі проекту Сергія Кравцова. На вул. Федорова провести розкопки археологічні, дослідити історичні знахідки і збудувати готель, який би вписувався в історичний контекст району.

Також у програмі програми і впорядкування вулиць. Проект на разі подано до Львівської міської ради, а також він розглядається у Парижі, у офісі ЮНЕСКО.

Дану програму також підтримали львівські громадські діячі - Юрій Шухевич, Віра Лясковська, Валерій Потюк, Андрій Салюк та інші.

Міжнародні фонди готові та українські інвестори також готові побудувати готель за вимогами ЮНЕСКО, розповів пан Шейхет.
Єдина проблема, за його словами, це непорозуміння з Управлінням охорони історичного середовища Львівської міської ради, яке співпрацює з іноземними партнерами, зокрема по впорядкуванню даної території.

Нагадаємо, минулого року на площі Арсенальній та суміжній ділянці на вул. Староєврейській тривали археологічні роботи. Протягом двох років дану площу планують облаштувати за проектом архітектора Франца Решке (Берлін), який переміг на міжнародному відкритому конкурсі у грудні 2010 р.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.