Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

yurincom.com

Четвер, 23 травня 2013, 11:45

Львівська міськрада виселить фірму депутата облради Шейки

ТОВ “Компанія “Гердан” у судовому порядку вимагала визнати продовженою дію договору оренди комунального майна. Однак суддя у задоволенні позову повністю відмовив.

 

Про це повідомляється в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

 

Згідно з рішенням Господарського суду Львівської області, Компанія “Гердан” орендувала 59,6 кв. м на вулиці Руській, 4 з червня 2008 року. Термін дії оренди — до лютого 2011 року. У договорі було прописано, що у разі відсутності заяви однієї із сторін про припинення або зміну умов оренди протягом одного місяця після закінчення терміну дії договору, він вважається продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, які були передбачені раніше.

У лютому 2011 року управління комунальної власності надіслало повідомлення компанії про припинення договірних відносин. Натомість Компанія “Гердан” у березні звернулася з проханням термін дії договору оренди продовжити, однак отримала відповідь, що договір припинив свою дію.

Утім “Гердан” продовжувало користуватися майном і платити за оренду згідно із рахунками, які виставляла міська рада. Товариство також застрахувало об’єкт оренди у квітні цього року.

Під час розгляду справи суддя дійшов висновку, що за українським законодавством у даному випадку термін дії договору можна продовжити до п‘яти років з дня його укладання, тобто лише до червня 2013 року. Відтак Компанія “Гердан” отримала відмову.

Власниками ТОВ “Компанія “Гердан” є Наталія Шейка та Орест Шейка, депутат Львівської облради від “Фронту змін”, який відзначився скандалом з освоєнням коштів мовно-культурної програми облради. 

Джерело: "Наші Гроші. Львів"

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.