Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Варіанти.net

Вівторок, 15 травня 2012, 09:58

Рух на польсько-українському кордоні на Євро-2012 може бути паралізований

Уболівальники, які збираються їхати через польсько-український кордон на матчі Євро-2012 власним авто, ризикують потрапити у величезну чергу, через бунт польських митників.

Польські митники протестують проти підвищення пенсійного віку.

Учора під пунктом пропуску «Краковець» на Львівщині очікували близько сотні фур, а з польського боку кордону, в «Корчова» - удвічі більше. На «будках» митників вивішені плакати, що попереджають про бунт. У трикілометровій черзі далекобійники простоюють по 8-10 годин.

Страйк польських митників почався тиждень тому, через те, що польський сейм підвищив пенсійний вік для чоловіків і жінок до 67 років. Митники вимагають відпускати їх на пенсію в 55 років. Керівник профспілки працівників митниці в Перемишлі Іванна Сидор повідомила, що бунт полягає в тому, що митники виконують свою роботу за всіма інструкціями: довго і ретельно (це призводить до довгих черг).

Співробітники польської митниці в неофіційних розмовах зізнаються, що це тільки початок акції протесту. Через кілька днів, за їхніми словами, черги можуть зрости, і в них уже будуть і легковики. І ті, хто зібрався їхати через кордон на матчі євротурніру на своїх авто, ризикують потрапити в величезну чергу.

Офіційно митна служба Польщі запевняє, що на туристів і підприємців акція протесту жодним чином не вплине.

Джерело: УНІАН

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.