Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

wz.lviv.ua

П'ятниця, 24 травня 2013, 17:04

МВС Польщі запевняє, що на кордоні буде більше піших переходів

Міністерство внутрішніх справ Польщі має намір відкрити більше піших пунктів пропуску на кордонах з іншими країнами. Досі, щоправда, пішки державний кордон можна перетнути тільки у Медиці на кордоні з Україною, а також в Біловежі – на кордоні з Білорусією.

Як повідомив у четвер у нижчій палаті парламенту, Сеймі, віце-міністр внутрішніх справ Польщі Піотр Стаханьчик, він дав розпорядження воєводам, відповідальним за пункти пропуску, проаналізувати можливість виділення і створення піших переходів. Таку інформацію МВС має отримати протягом канікул, а опісля розпочнуться переговори з партнерами по той бік кордону.

На потребу відкриття більшої кількості пунктів пропуску для велисипедистів і пішоходів на кордоні з Україною, Білоруссю та Росією звертають увагу представники порталу «Порт Європа», присвяченого справам Центральної і Східної Європи. Вони наводять приклад: піший пункт пропуску Медика–Шегині є найпростішим способом перетнути кордон, уникаючи багатогодинного очікування на контроль у випадку подорожі автобусом чи автомобілем.

Польська прикордонна служба нагадує, що згідно з правилами, велосипедисти можуть без перешкод перетинати східний кордон у звичайних автомобільних контрольно-пропускних пунктах.

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.