Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Кримінал

p-p.com.ua

Понеділок, 27 травня 2013, 10:59

За фінансові махінації з коштами на автодороги посадовці Львівщини відповідатимуть у суді - прокуратура

Прокуратура  Львівської області затвердила  обвинувальний акт у кримінальному  провадженні стосовно службових осіб філії  «Жовківська дорожньо-експлуатаційна дільниця» ДП «Львівський облавтодор», які завищили вартість утримання двох автодоріг на 122 тис.грн.

Про це Варіантам повідомила прес-служба прокуратури Львівської області.

Доведено, що вказані посадовці, зловживаючи  службовим становищем, внесли в акти виконаних робіт з експлуатаційного утримання автомобільних доріг  державного (“Львів-Рава-Руська”) та місцевого значення (“Ковель-В.Волинський-Червоноград-Жовква”) завідомо неправдиві відомості, чим завищили вартість їх виконання на 122 тис.грн. Це призвело до незаконних видатків з Державного бюджету України.

Крім  того, скеровано до суду обвинувальний  акт у кримінальному провадженні  України щодо службових  осіб Служби автодоріг у Львівській області.

Останні, будучи відповідальними за контроль правильності визначення вартості робіт по капітальному і поточному ремонтах, а також експлуатаційному утриманню автомобільних доріг місцевого значення (“Нижанковичі-Самбір-Дрогобич-Стрий”) та державного значення (“М-10 Львів- Краковець”), прийняли виконані роботи без перевірки якості та повноти їх виконання. Внаслідок цього, державним інтересам спричинено шкоду в розмірі понад 169 тис. грн.

В обидвох провадженнях підозрювані  свою вину визнали повністю, збитки, завдані Державному бюджету України  відшкодовані.

Підтримання державного обвинувачення у зазначених кримінальних провадженнях здійснюється управлінням правозахисної діяльності, протидії корупції та злочинності у  сфері транспорту прокуратури Львівської області.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.