Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

mashka-hikuta.livejournal.com

Вівторок, 28 травня 2013, 13:54

Перший в Україні мультфільм для незрячих дітей презентували у Львові

У Львові відбулася презентація першого в Україні мультфільму, адаптованого для дітей з вадами зору, творцями якого стали “Ресурсний центр освітній інформаційних технологій дляосіб з особливими потребами” НУ “Львівська політехніка” та Львівський обласний осередок ВГО “Українська спілка інвалідів - УСІ”.

Презентація відбулася сьогодні, 28 травня, інформує кореспондент Варіантів.

Об’єктом обробки ініціатори обрали український мультфільм “Сонячний коровай”.

За словами актриси Національного  театру ім. М.Заньковецької Олександри Бонковської, яка озвучувала мультфільм, шо робота над озвучуванням була досить складною, позаяк доводилось спеціально редагувати речення, аби вкластися в 6-7 секунд.

“Недостатньо просто описувати дію, що відбувається в мультфільмі. Діти потребують більш емоційної подачі - вони добре реагують на тональність, “колір” звуку. Відтак я уявила, що текст мультфільму дітям читає мама”, - розповіла Бонковська.

Звукорежисер фільму Андрій Демчук наголосив, що наразі в Україні є проблеми з виробництвом фільмів та мультфільмів для незрачих, оскільки немає програмних засобів для цього.

Він, утім, додав, що зробити адаптований для незрячих повнометражний фільм в Україні реально, однак для цього потрібні великів кошти.

Ініціатор проекту Оксана Потимко зауважила, що наразі державне підприємство “Укранімафільм” вже надало авторські права на мультфільм, і організатори мають можливість його розповсюджувати.

За її словами, найближчим часом диски із мультфільмом отримають 27 українських шкіл-інтернатів для незрячих дітей.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.