Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

pravda.cc.ua

Вівторок, 28 травня 2013, 15:54

ДАІ розпочало видавати водійські посвідчення нового типу

Від сьогодні ДАІ розпочне видавати водійські права з інформаційним чіпом, на який можна внести біометричні дані власника.

Про це розповів начальник центру безпеки дорожнього руху та автоматизованих систем при МВС Сергій Будник.

Будник відзначив, що відтепер в Україні всі права будуть виготовлятися централізовано: після того як громадянин звернеться із заявою про отримання або заміни прав, відповідна електронна заявка автоматично відправляється до органів Держреєстру. Заявці присвоять унікальний номер, за яким на підприємстві будуть виготовлятися права. Від чьогодні права з чіпом будуть видаватися в Києві, а через місяць ця система запрацює також по всій Україні.

Вартість виготовлення нових прав з чіпом - 247,8 грн., без нього - 198 грн. Будник уточнив, що нові права обов'язковими не будуть, а водій зможе вибирати, які права він хоче одержати - з чіпом або без. Посадовець підкреслив, що в Україні залишаються дійсними усі водійські права, окрім тих, які були видані ще в СРСР - їх потрібно замінити до кінця цього року.

За словами Будника, на чіп вносять як інформація, яка вказана в самих правах, так і додаткова, а саме - домашня адреса, податковий номер чи біометричні дані. Також у майбутньому співробітникам ДАІ ймовірно закуплять спеціальні пристрої, які можуть зчитувати інформацію з чіпа.

Нагадаємо, у квітні Кабінет Міністрів обмежив термін дійсності водійських посвідчень.

Джерело: ЛігаБізнесІнформ

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.