Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Міжнародна політика

vkurse.ua

Середа, 29 травня 2013, 10:09

Польща очолила рейтинг інвестиційної привабливості серед країн регіону

Польща піднялася на перше місце в рейтингу інвестиційної привабливості серед 16 країн Центрально-Східної Європи.

 

Країна над Віслою випередила Чехію, завершуючи тим самим її семирічну гегемонію. А ще недавно, в 2007 році, Польща перебувала лише на дев'ятій позиції.

 

У дослідженні кон'юнктури, яке проводять щорічно німецькі двосторонні торгово-промислові палати, найвищу оцінку отримали кваліфікації польських працівників, а найнижчу - податкова система і дії адміністрації Польщі.

Експерти нагадують, що за за даним Європейській Комісії, в 2009-2013 роках польський ВВП зріс на 13%. Це - найкращий результат серед 27-ми держав-членів ЄС. Натомість, згідно з дослідженнями Світового Банку щодо можливостей для ведення бізнесу, Польща в 2012 році перемістилася вгору на 19 позицій. «Це щось дивовижне, цього ніхто раніше не чинив», - заявляє Адам Малецький з Польського агентства інформації та закордонних інвестицій (PAIiIZ).

Джерело: Польське радіо

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.