Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Во "Свобода"

daily.lviv.ua

Вівторок, 15 травня 2012, 11:50

«Свобода» просить правоохоронців перевірити використання коштів на будівництво стадіону «Арена-Львів»

Депутати ВО «Свобода» у Львівські облраді звертаються до прокурора Львівської області, начальника ГУ МВСУ у Львівській області, начальника СБУ у Львівській області з проханням перевірити факти нецільового використання коштів на будівництво стадіону «Арена-Львів». Про це повідомляє прес-служба ЛОО ВО «Свобода».

Таку заяву оприлюднив сьогодні, 15 травня, на сесії Львівської облради депутат ВО «Свобода» Олексій Балицький.

У 2008 році на будівництво стадіону Львівська міськрада взяла кредит на 200 млн. грн. Із цих коштів 96 млн. грн. витратили на будівництво стадіону, близько 30 млн. – на облаштування інфраструктури навколо стадіону. Загалом 110 млн. грн. кредиту місто спромоглося повернути, – йдеться у заяві.

Компанія «Альпіна» повинна була будувати стадіон, хоча в результаті виявилася лише проектантом, якій перерахували майже 40 млн. грн. за виконання робіт.

«Проект громаді так і не представили, а стадіон почала зводити інша компанія. Львів'янам і досі не зрозуміло, за що ж «Альпіні» перераховано кошти? До сьогодні відкритим є питання, яка частка належить територіальній громаді м. Львова у новозбудованому стадіоні, адже його вклад у будівництво стадіону - це величезний кредит, до якого ще й додаються 20% річних (18 млн. грн.) та безкоштовно виділені понад 25 га землі громади міста», – йдеться у документі.

Депутати ВО «Свобода» просять правоохоронні органи перевірити викладені факти, провести розслідування щодо використання коштів, встановити частку територіальної громади Львова у володінні стадіоном «Арена-Львів», надати інформацію про збитки, завдані міському бюджету.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.