Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Новини

cargurus.com

Середа, 29 травня 2013, 12:30

У Leopolis Grand Prix візьме участь найменший автомобіль у світі (+ВІДЕО)

Найменший у світі серійний автомобіль перше в Україні презентують 21-23 червня на фестивалі ретро-авто Leopolis Grand Prix у Львові.

Про це Варіантам повідомила прес-служба Львівської міськради.

Триколісне та однодверне авто, обладнане ручкою ззаду, щоб його можна було розвернути навіть вручну (адже у авто початково не було задньої передачі). Вага найменшого в світі автомобіля 59 кілограмів. Максимальна швидкість 61 км\год.

Автомобіль  відомий як «Священний Грааль» та Король світових мікромобілів. Спочатку був виготовлений на о. Мен (Великобританія) у 1960-х роках. Лише обмежена кількість Peel P50 були випущені перед тим, як зупинилося виробництво, і тільки декілька найперших авто залишилися сьогодні.

Цей автомобіль навіть тестували у Top Geer, де з гумором застосували на практиці малі габарити автомобіля Peel.

З 21 до 23 червня найменше авто можна буде оглянути у дворику Львівської копальні кави, пл. Ринок, 10.

Нагадаємо, Леополіс Гран Прі - подія №1 у світі ретро-автомобілів центральної Європи. Цьогоріч фестиваль, який відродив легенду 30-х, відбудеться 21-23 червня та перетворить Львів на музей ретро-авто просто неба. Під час фестивалю відбудуться перегони на знаменитій трасі «Львівський трикутник», рекорд якої досі не побито.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.