Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Події

iloveukraine.com.ua

Середа, 29 травня 2013, 15:34

У Львові до ювілею Шевченка пройде мистецьке турне

З метою підготовки до святкування 200-річчя від дня народження Тараса Григоровича Шевченка митці Львівщини проведуть турне місцями, пов’язаними з життям і творчістю поета.

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської ОДА.

Зокрема, з 31 травня до 4 червня цього року відбудеться мистецька експедиція з проведенням художніх пленерів Дніпропетровською, Черкаською та Кіровоградською областями.

Зазначимо, що учасниками турне є члени Клубу Українських Митців: заслужений діяч мистецтв України Орест Скоп, народний художник України Василь Ярич, заслужений художник України Петро Сипняк та художники Дмитро Парута, Володимир Іванишин, Сергій Міхновський.

За результатами цього турне планується видання ювілейного каталогу мистецьких творів, присвяченого до 200-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка.

Також, в рамках заходу, львівські митці везуть дарунок до новоствореного музею козаків Мамаїв у м. Дніпродзержинську – спеціально підготовлену виставку, що складається із 17 творів (живопис, графіка, скульптура). Усі ці творі автори подарують музею козаків Мамаїв.

Додатково зазначимо, автори творів – Орест Скоп, Петро Сипняк, Василь Ярич, Дмитро Парута, Володимир Іванишин,Сергій Міхновський, Василь Федорук, Андрій Винничук, Петро Гарпаш, Іван Микитюк, Володимир Сколоздра, Ярослав Юськів, Богдан Сорока і Олексій Косатий.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.