Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

volochaevskiy.ru

Четвер, 30 травня 2013, 10:39

Деякі категорії пенсіонерів звільнили від сплати земельного податку

Громадяни-власники земельних ділянок, які вийшли на пенсію не за віком (пенсія призначена за вислугу років, по інвалідності і т.д.) і по досягненні пенсійного віку мають право на користування пільгою щодо сплати земельного податку. Пільга громадянам по земельному податку надається за земельні ділянки, що належать їм на правах приватної власності.

 

Для отримання пільги громадянин повинен подати до територіального органу Міндоходів за місцезнаходженням земельної ділянки заяву про надання пільги та документи, що засвідчують його право на пільгу (паспорт, пенсійне посвідчення і т.д .).

Від сплати земельного податку звільняються: пенсіонери (за віком); інваліди першої і другої групи; ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»; фізичні особи, визнані законом особами, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, фізичні особи, які виховують 3 і більше дітей віком до 18 років.

Звільнення від сплати земельного податку за земельні ділянки, передбачене для відповідної категорії фізичних осіб, поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання у межах граничних норм:

-Для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 гектара;

- Для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка): у селах не більше 0,25 гектара, в селищах - 0,15 га; в містах - 0,10 гектара;

- Для будівництва індивідуальних гаражів - не більше 0,01 гектара;

- Для ведення садівництва - не більше 0,12 гектара;

- Для ведення особистого селянського господарства - у розмірі не більше 2 гектарів.

У той же час право на пільгу щодо сплати земельного податку мають ті фізичні особи, право власності яких на земельні ділянки посвідчено відповідними документами і даними державного земельного кадастру.

Пільги щодо сплати земельного податку для фізичних осіб визначені ст.281 розд. ХШ Податкового кодексу України.

Джерело: Юридическая практика

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.