Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

poltava.pl.ua

Четвер, 30 травня 2013, 14:10

Журналіст мусить іти проти суспільної думки, якщо вона хибна, - Міхнік

Обов'язок журналіста полягає в тому, аби шукати правду та істину, відтак він повинен вказувати на неправду, навіть якщо помиляється ціле суспільство. 

Таку думку сьогодні, 30 травня, під час лекції "Яких журналістів потребують в молодій демократії?", висловив відомий польський журналіст, головний редактор видання "Gazeta Wyborcza" Адам Міхнік, інформує кореспондент Варіантів

Під час свого виступу Міхнік наголосив, що функція журналістів в "молодих" демократіях набагато важливіша, ніж в нових.

"В старих демократіях ми маємо свої демократичні традиції. В молодих немає інституцій та демократичних прав", - сказав Міхнік. 

При цьому він навів слова Томаса Джеферсона, який говорив, що для суспільства незалежна газета є важливішою, ніж незалежний уряд, позаяк без незалежного уряду жити ще можна, а от без незалежної газети - ні. 

Розповідаючи про створення видання "Gazeta Wyborcza" Міхнік наголосив, що газета у Польщі створювалась тоді, коли у країні створювалась демократія. 

За словами Міхніка, при цьому журналісти мали враховувати два моменти - обстоювати демократію в державі та мати чіткий бізнес-план. 

"За політиків люди голосують раз на чотири роки, а за журналістів – щоденно, йдучи до кіоска та купуючи газету", - наголосив Міхнік на важливості фінансової спроможності газети. 

Нагадаємо, 29-31 травня у Львові триває медіафорум, у якому беруть участь понад 400 учасників з різних країн. 

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.