Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Львівська міськрада

ua.korrespondent.net

Четвер, 30 травня 2013, 14:52

Від Садового вимагають ремонтувати дороги не коштом львів'ян, а держави

"Свобода" у Львівській міськраді виступає проти використання на ремонти доріг коштів, призначених на розвиток і підтримку міських комунальних підприємств. Міський голова Львова Садовий економить гроші Азарову, замість того, аби використовувати на дорожні роботи субвенції з державного бюджету.

 

Про це 30 травня 2013 року заявив під час сесії Львівської міськради голова постійної депутатської комісії з питань планування бюджету свободівець Яромир Самагальський, передає прес-служба ВО "Свобода".

За словами депутата, виконком ухвалив рішення скерувати на реконструкцію львівських доріг 39,9 млн. грн., призначених для поповнення статутного капіталу комунальних підприємств. Водночас тільки цільова субвенція з державного і обласного бюджетів, призначена на ремонти доріг, становить 41,9 млн. грн. Однак ці гроші "мерія" не використовує.

"Складається враження, що Андрій Садовий вирішив відверто продемонструвати, кому насправді він служить. На жаль, міський голова захищає не інтереси громади, а прислуговує Азарову, адже не використовує цільову субвенцію від уряду. Натомість Садовий забирає кошти, спрямовані на розвиток львівських комунальних підприємств", – зазначив Яромир Самагальський.

Як зауважив свободівець, недолуга політика виконавчих органів влади ставить під загрозу реалізацію у Львові проєктів Європейського банку реконструкції і розвитку.

"Команда Садового, зокрема, хотіла взяти близько 15 мільйонів гривень, передбачених "Львівелектротрансу". Фактично, якби ми підтримали запропонований проєкт ухвали, підприємство не мало би коштів на сплату ПДВ за проведені роботи з реконструкції колійного полотна, електроліній, тягових підстанцій тощо", – повідомив Яромир Самагальський.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.