Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Партія регіонів

П'ятниця, 31 травня 2013, 16:25

Регіонали Львова взяли участь у донорській акції

Сьогодні, 31 травня, майже три десятки членів Львівської міської організації Партії регіонів стали донорами крові для немовлят.

Благодійна акція «Здай кров – врятуй життя дитині»  відбулася у Дорожній станції переливання крові Львівської залізниці, що на вулиці Огієнка. Захід приурочений Міжнародному дню захисту дітей, - повідомляє прес-служба ЛМО Партії регіонів. 

Відтак, впродовж дня донорами крові стало майже три десятки регіоналів Львова. Отримана кров  призначена для діток, які  перебувають у відділенні реанімації новонароджених дитячої міської клінічної лікарні на вулиці Пилипа Орлика та пологового будинку № 3.

«Таку акцію ми проводимо третій рік поспіль. Адже це можливість надати реальну допомогу донорській сфері. У даному випадку мова йде про хворих діток, які особливо потребують підтримки», -  наголосила заступник голови Залізничної районної в місті Львові організації Партії регіонів Юлія Юськевич.

Як розповіла головний лікар Дорожньої станції переливання крові Львівської залізниці Вікторія Шимборська, впродовж останніх років в Україні спостерігається тенденція до зменшення кількості охочих стати донорами. Тож на благодійні  заходи тут особливо чекають. Адже  з проханням здати кров  -  станції переливання крові часто доводиться звертатися до підприємств області.

« Я думаю, що долучатися до таких проектів – це більш ніж нормально. Це обов’язок кожного свідомого українця. Тому що такими невеликими вчинками ми можемо зробити одну велику справу – врятувати чиєсь життя», - наголосив один із учасників акції пан Михайло.

Тим часом, за словами лікарів, здача крові позитивно впливає на людський організм, адже стимулює кістковий мозок для вироблення нової крові. «Основне, щоб донор не мав проблем зі здоров’ям і хотів допомогти», - кажуть медики.

Довідка. Максимально здавати кров можна 5 разів на рік, по 450 міліграм щоразу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.