Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

joinfo.com

П'ятниця, 31 травня 2013, 17:02

"З перспективи ЄС, структура власності газотранспортної системи в Україні не є найважливішою", - Томбінський

З перспективи Європейського Союзу структура власності газотранспортної системи в Україні не є найважливішою проблемою, натомість важить те, якими засадами регулюватиметься спосіб використання цієї системи.

Про це сьогодні, 31 травня, на брифінгу у Львові заявив голова  Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Таким чином він прокоментував питання журналістів про те, чи буде суперечити створення двостороннього газотранспортного консорціуму з Росією зобов’язанням України, які вона взяла на себе, коли вступила до Європейського енергетичного співтовариства.

"Найбільшою проблемою буде те, яким правилам підлягатиме регулювання газотранспортної системи. Карта енергетичної спільності вимагає так званого розподілу функцій між тим, хто продукує, хто доставляє газ, та хто його отримує", - сказав Томбінський.

Він наголосив, що важливим є, аби до системи був забезпечений доступ третіх операторів, без чого, за його словами, важко уявити, до прикладу, видобування сланцевого газу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.